Svako ima svoj recept za palačinke koji redovno 'pali', ali zašto ne biste isprobali onaj slavnoga šefa, Francuza Pjera Ermea, koji je po mišljenju mnogih uverljivo najbolji poslastičar na svetu.
Potrebni sastojci za 35 palačinki:
200g brašna
50g šećera
500ml mleka
1 šipki vanile
5 jaja
Korica četvrtine limuna
Korica jedne pomorandže
10ml tamnog ruma
100g putera
Priprema
Zagrejte mleko da provri i u njega ubacite sastruganu mahunu vanile i ostavite sa strane 30 minuta da se mleko aromatizuje. Kad se mleko ohladilo procedite ga. U međuvremenu rastopite puter i ostavite ga da se ohladi. Narendajte na sitno koricu limuna i pomorandže i dodajte im šećer.
Prosejte brašno u činiju, dodajte mu šećer i formirajte rupu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlekom. Žicom za mućenje izmešajte tečne i suve sastojke kako biste dobili jednoličnu smesu.
Kad dobijete glatku smesu dodajte joj rastopljeni puter i rum pa je ostavite da odmori bar četiri sata. Zagrejte tiganj s neprijanjanjućim dnom i počnite da pečete palačinke. Nemojte ih okretati pre nego što budu potpuno pečene s donje strane.
Poslužite ih s domaćim džemomu, rastopljenim čokoladom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima i odmah poslužite dok su još tople.
Pročitajte još
Danas je Sveti Toma, sve je zabranjeno osim jedne stvari
Sveti Toma - ovo su običaji koje treba ispoštovati
19/10/2024
Saznajte višeKuća Nikole Koja u selu Rogača je posebna, a glumac komšije nema
Kuća Nikola Koje je prelepa
18/10/2024
Saznajte višeDarko i Kaća baš ne štede: Srnina soba krije poseban detalj vredan desetine hiljada evra FOTO
Soba Srne Lazić krije zanimljive detalje
17/10/2024
Saznajte više