Sastojci
pola šolje mleka
1/2 šolje neutralne pavlake
2 kašike putera
1 1/2 kašika šećera
2 kašike brašna
kašičica soli
4-5 šolja kukuruza šećerca
2 jajeta
1/2 šolje rendanog kačkavalja
iseckan vlašac za dekoraciju, po želji
Priprema
2. U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri.
3. Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje).
4. Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta).
5. Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.
6. Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući.
7. Smesu sipajte u prirpemljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta.
8. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više