Kremasti kukuruz šećerac iz rerne

Kremasti kukuruz šećerac iz rerne

Autor: | 17/09/2016

0

Sastojci
pola šolje mleka
1/2 šolje neutralne pavlake
2 kašike putera
1 1/2 kašika šećera
2 kašike brašna
kašičica soli
4-5 šolja kukuruza šećerca
2 jajeta
1/2 šolje rendanog kačkavalja
iseckan vlašac za dekoraciju, po želji

Priprema

1. Zagrejte rernu na 20 stepeni C. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh.
2. U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri.
3. Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje).
4. Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta).
5. Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.
6. Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući.
7. Smesu sipajte u prirpemljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta.
8. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.
Bojan Guliver/Thinkstock
Tagovi: recepti