Dijeta Ane Bekute: Izgubila 12 kilograma, skinula holesterol, a tabletu za pritisak prepolovila

Dijeta Ane Bekute: Izgubila 12 kilograma, skinula holesterol, a tabletu za pritisak prepolovila

Autor: | 16/12/2019

0

Dijeta Ane Bekute podigla je mnogo prašine, a pevačica otkriva koliko obroka dnevno ima, šta jede, u koliko sati, kao i do kada ostaje na ovom režimu ishrane

Ana Bekuta (60) drastično je promenila životne navike: korigovala je ishranu i počela ozbiljno da trenira.

Ana je u ekskluzivnom intervjuu za "Hello!" pokazala kako na pragu sedme decenije održava kondiciju, a usput je otkrila:

– Čarobnog štapića za vitku liniju nema. Odlučnost da izgledate najbolje što možete predstavlja ključ uspeha. No, pošto nismo sveznalice, pomoć stručnjaka je dragocena. Svaki organizam priča je za sebe i treba mu prići na jedinstven način. U mom slučaju, konsultant je bila gospođa Klaudija Ademi. Na njenom sam dijetetskom režimu od 5. februara i strogo ga se pridržavam. Naravno, uz redovnu lekarsku kontrolu.

foto: Luka Šarac

Mnogi se i dalje pitaju kako je pevačica uspela da smrša i kakva je to dijeta.

- Rešila sam da se uhvatim u koštac sa kilogramima - u najvećoj meri, iz zdravstvenih razloga. Primetila sam da teže dišem, da me guše kilogrami - ispričala je Ana koja je pre dijete imala povišen holesterol i hipertenziju.

- Radovalo me je to što publika meni nije zamerala višak. A ja nisam patila zbog toga, prosto nisam imala ni vremena da se na taj način obraćam sebi u ogledalu jer bilo je mnogo posla - istakla je Ana za Blic Ženu.

Dijeta podrazumeva crveno bobičasto voće, pet obroka bez soli i krompira

Dijeta Ane Bekute, tj "bodi koncept" koji je osmislila Klaudija podrazumeva da pevačica ima pet obroka dnevno, tri glavna i dve užine, jede striktno na tri sata i ne koristi so. Kao začine upotrebljava biber i kukurkumu i to uvek zajedno.

Hranu sprema na maslinovom ulju, a krompir je izbacila iz jelovnika. Svakog dana pije 1,5 litar vode i dosta čaja od rastavića, a mlečne proizvode konzumira samo one bez laktoze zbog alergije.

Ana Bekuta proslavlja 60. rođendan: Milutin je moj najbolji poklon (foto)

Ključan deo Anine dijete bilo je crveno bobičasto voće kojim je započinjala dan. Najviše je konzumirala kivi koji smanjuje želju za slatkišima i drže pod kontrolom nivo šećera u krvi.

- Četvrtak je bio detoks dan koji je počinjao standardnim doručkom, a onda sam na svaka tri sata jela ili lubenicu ili ananas - naglašava Ana.

Ana Bekuta je doterala liniju, ali ne menja stil: Minići ženama sa preko 60 retko lepo stoje

- Za tri meseca je otišlo 12 kilograma, ali je posle išlo malo sporije. Otprilike, dva i po do tri kilograma mesečno - poručila je pevačica i dodala:

- Osećam se jako dobro, zdravo. Krvna slika je nikad bolja, a s obzirom na to da sam se mučila sa holesterolom, sada nemam taj problem, a tabletu za pritisak sam prepolovila.

Ana koja aktivno trenira 10 godina, naglasila se da sada ima energije za sve.

- Mršavost je dostižna. I, evo, ja nisam još mršava, ali idem polako ka tome, ne žurim. Svi znaju da imam 60 godina, a žene u šezdesetim moraju da biraju između zadnjice i lica, to je davno rekla Katrin Danev - poručila je Ana.

hellomagazin.rs ATA Images, Luka Šarac
Tagovi: ana bekuta Dijeta