Uradite ovih pet stvari čim ustanete i imaćete uspešan dan

Uradite ovih pet stvari čim ustanete i imaćete uspešan dan

Autor: | 24/03/2020

0

 

Recept za uspešan dan krije se u ovih pet stvari

 

Svi znamo da je poslovica “Po jutru se dan poznaje” jedna velika istina, ali isto tako većina nas ustaje sa velikom mukom, posle nekoliko odloženih alarma na telefonu.  Često nam se čini da je potrebno da dan traje, makar sat duže, da bismo stigli da pozavršamo sve obaveze koje nas čekaju. Uzmite živоt u svoje ruke od momenta kada otvorite oči, pa vam neće biti potreban, taj famozni 25. sat u danu.

 

Sedam sati sna

Budimo iskreni, kvalitetan i zdrav san je podjednako važan kao i ishrana ili fizička aktivnost. Ništa ne može da nadoknadi nedovoljnu količinu sna, zato se potrudite da spavate sedam sati. Bićete produktivniji, kreativniji, manje će te osećati stres, smanjujte rizik od gojaznosti i depresije.

 

Zahvalnost

Nakon što se probudite iz zdravog, kvalitenog sna odvojite nekoliko minuta za opuštanje. Meditirajte u svom krevetu i budite zahvalni za sve lepe stvari koje vas očekuju. Zahvalnost je zarazna, ona je majka svih vrlina i ključ uspeha.

 

Fizička aktivnost

Uprkos brojnim istraživanjima koja tvrde da je fizička aktivnost od neprocenjivog značaja za zdravlje i celokupno stanje organizma, veliki broj populacije i dalje ne vežba. Ako želite da pripadate grupi zdravih produktivnih ljudi, uvrstite fizičku aktivnost u svoju skavakodnevnu rutinu. Pri tom ne mislimo samo na teretanu – ako živite u kući izađite u dvoripšte sigurno postoji neka aktivnost koja bi vas razgibala za kratko vreme.

Konzumirajte 30 dana proteina

Donald Lajman, ugledni profesor ina univeritetu Ilinois, preporučuje najmanje 30 grama proteina za doručak, ali  takođe tvrdi da je od presudnog značaja kada ih unosimo. Hrana bogata proteinima održava sitost duže od ostalih namirnica, ali zaslužna je i stabilan nivo šećera u krvi. Pola sata nakon buđenja pojedite kajganu ili neku drugu namirnicu bogatu proteinima.

Razmišljate o svojim ciljevima

Postavljajte sebi dugoročne i kratkoročne ciljeve a onda ujutru odvojite samo nekoliko minuta vremena da razmislite o ciljevima koje ste sebi postavili. Ako samo pročitate svoje ciljeve koje ste zapisali mislićete o njima svakog dana. Ako svaki dan mislite o njima, počećete i da radite na njima i na kraju ćete ih ostvariti. Postizanje ciljeva je nauka, u toj jednačini nema nepoznatih. Ako pratite jednostavan obrazac možete ostvariti ciljeve bez obzira koliki su.

Volja je kao mišić koji troši snagu korišćenjem. Slično tome naša sposobnost da danosimo kvalitetne odluke se smanjuje vremenom. Što više odluka donesete bićete umorniji, zato počinite od one koju biste najradije odgodili. Prvo donesite najtežu odluku, pa će te tako i obaveze rešavati po prioritetu.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: uspeh zdravlje

Najnovije vesti