Turski narodni lek za grlo: Pravi se jednostavno i brzo, a sve sastojke već imate kod kuće

Turski narodni lek za grlo: Pravi se jednostavno i brzo, a sve sastojke već imate kod kuće

Autor: | 16/11/2023

0

Lek za grlo po turskom narodnom receptu

Junus Emre Dogan, mladić iz Alanje koji se iz ljubavi prema jednoj Mileni preselio u Beograd, prava je atrakcija na društvenim mrežama. U jednoj od nedavnih objava na Instagramu, gde se predstavlja kao “Turčin u Srbiji”, podelio je turski narodni lek za bolove u grlu.

Instagram

 
 

Reč je o čaju. Sastojke svi imamo u kući. A ako nemamo, lako ih je nabaviti u marketu ili na pijaci. Kako je simpatični bloger objasnio, potrebni su đumbir, crni biber, slatka začinska paprika, limun, a dobro bi bilo dodati i malo meda.

Pročitajte: Veličanstveni doručak - Turska palenta po receptu sultanije Mahidevran

Savršen napitak naročito pomaže prilikom prehlade, kada se treba osloboditi šlajma i umiriti grlo. Snimak je osvojio pratioce ne samo zbog načina na koji Junus govori srpski, mada se mora priznati da je prilično dobar, već i zbog Mileninih “upada”. Kada ga je upitala kako bi se izlečio po ovdašnjim pravilima, u šali je odgovorio: “Popio bih jednu rakiju”.

 

 

Dok je studirao, Junus je radio kao animator u jednom hotelu u Alanji. No, pandemija kovida zatvorila je objekat, pa je morao da potraži novi posao. Počeo je da radi na plaži, ali se ispostavilo da je to bio sudbinski potez. Jer, upravo na plaži je sreo Milenu, buduću suprugu.

Ljubav je odmah planula i dokazala da, kada je prava, ne poznaje granice. Na početku su se družili, dolazili jedno drugom u posetu, a u vezi su od 2020, kada je Junus završio fakultet i odlučio da se doseli u Srbiju.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Pročitajte još

Najnovije vesti