Kraljica Elizabeta će zbog ovog skandala izbaciti princa iz kraljevske porodice! (video)

Kraljica Elizabeta će zbog ovog skandala izbaciti princa iz kraljevske porodice! (video)

Autor: | 23/07/2019

0

Malo je reći da je kraljica besna, preneo je u petak britanski "Gloub" reči visokog zvaničnika britanske kraljevske palate, koji tvrdi da je Elizabeta II zapretila da će izbaciti princa Endrua (59) iz kraljevske porodice. "Njeno visočanstvo strahuje da monarhija neće preživeti skandal", dodao je on.

Reč je o skandalu u čijem je središtu finansijski stručnjak Džefri Epstajn (66), koji se nalazi u pritvoru pod optužbom da je trgovao maloletnicama i prisiljavao ih na seks, pri čemu je najmanje jednu žrtvu navodno "pozajmio" sinu kraljice Elizabete radi seksa, navodi se u dokumentima. Za seks sa maloletnicama u SAD je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Ime osobe, koju je je princ Endru navodno seksualno zloupotrebljavao glasi Virdžinija Džufri. Ona danas ima 35 godina, a kada ju je Epstajn vrbovao dok je delila peškire u golf-klubu Donalda Trampa Mar-a-Lago, imala je samo 15.

Virdžinija je izjavila da ju je Epstajn primorao da spava s princom Endruom u Londonu 2001, u Epstajnovoj privatnoj kući u Njujorku 2001. i na njegovom privatnom karipskom ostrvu 2002. Dva puta kada je imala 17 godina i jednom kad je bila punoletna. Njen advokat je tvrdnje potkrepio dokazima, koji potvrđuju da su Endru i Virdžinija dva puta putovali avionom na ista odredišta.

Bakingemska palata je zgroženo odbacila optužbe: "Vojvoda od Jorka nikada nije imao seksualni odnos s Virdžinijom Džufri".

Federalni istražni biro ozbiljno razmatra mogućnost saslušavanja vojvode od Jorka, potvrdio je policijski izvor za "Bild am zontag", a prenosi Blic, ali je Virdžinijin advokat Dejvid Bojz sumnjičav.

- Ako ga istražitelji budu pozvali, on sasvim sigurno neće uzvratiti poziv, a oni ne mogu jednostavno da odu u Veliku Britaniju da ga dovedu.

Kada je "Njujork post" izvestio da je princ Endru posle Epstajnovog puštanja iz zatvora četiri dana slavio u njegovoj kući od 77 miliona dolara u Njujorku, Endru je smenjen sa funkcije specijalnog izaslanika britanskih privrednika, prenosi Blic.

Prema rečima portparola Bakingemske palate, princ Endru od tada više nije bio u Epstajnovom stanu.

hellomagazin.rs Guliver/Getty