Princ Hari stigao u Veliku Britaniju bez Megan Markl i svima postavio jedan uslov

Princ Hari stigao u Veliku Britaniju bez Megan Markl i svima postavio jedan uslov

Autor: | 26/02/2020

0

Princ Hari je stigao iz Kanade u Veliku Britaniju kako bi obavio poslednje dužnosti pod britanskom krunom

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl sa svojih zvaničnih funkcija odstupiće 31. marta. Iz tog razloga princ je iz Kanade stigao u domovinu kako bi bio deo konferencije "Travalist", koja se odnosi na novitete u turizmu. Došao je sam, bez supruge i sina Arčija, a kako pišu britanski tablodi, trudio se da njegov dolazak bude što neprimetniji, čak je insistirao da ga niko ne zove princem, već samo po imenu.

– Svima nam je rekao da  ga zovemo samo - Hari. Dame i gospodo, molim vas da srdačno pozdravimo Harija–  rekla je voditeljka konferencije, najavivši okupljenima Harijev izlazak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Feb 26, 2020 at 9:06am PST


Hari će se pojaviti 28. februara i 6. marta na dva veoma važna događaja za kraljevsku porodicu. Pri čemu će mu društvo praviti pevač Džon Bon Džovi, a zatim i Luis Hamilton. Njegova supruga Megan Markl u London stiže u martu pa će mu se pridružiti na ceremoniji dodele nagrada povređenim i bolesnim vojnicima.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, moraće da odbace titulu “kraljevski” 

Nakon dugotrajnih i složenih razgovora veruje se da su se kraljica Elizabeta i visoki britanski zvaničnici složili kako je neprimereno da par i dalje koristi reč “kraljevski” u svom brendiranju. Zato ne smeju više da se predstavljaju kao deo kraljevske porodice piše “Daily Mail“.

Naime, oni su potrošili desetine hiljada funti na svoju novu internet stranicu “Sussex Royal” kako bi upotpunili svoj vrlo popularan istoimeni Instagram profil. Oni su napravili i prve potez ka pokretanju humanitarne organizacije ali će taj brend sada morati da preimenuju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Jan 8, 2020 at 10:33am PST


Hari će zadržati vojno zvanje major, poručnik komandant i vodja eskadrile, ali njegova počasna vojna zvanja biće suspendovana. Ta zvanja neće biti popunjena tokom 12-omesečnog perioda.

Par je spomenuti logo želeo da registruje kao svetski logo za brojne aktivnosti, poput modnih brendova, knjiga i društvenih usluga.

Ali, kako se čini, vojvotkinja od Saseksa nema nameru da posluša odredbe koje je kraljica donela, jer, kako se navodi ne postoji pravni osnov po kojem im se to može zabraniti. Ova izjava, ako ze dokaže kao tačna, može samo da produbi jaz između Megan i Harija s jedne strane i kraljice Elizabete s druge, piše Mail Online.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by O, The Oprah Magazine (@oprahmagazine) on Feb 23, 2020 at 8:32am PST


– Korišćenje titule, imena i brenda ne bi trebalo da uopšte bude predmet rasprave i na prvom mestu. Jer, titula se neće koristiti u poslovima u kojima će prodavati majice s natpisom ili pak olovke – ispričao je izvor pomenutog medija i naglasio.

 Megan Markl je rekla da je završila sa svom tom dramom i da u njenom životu nema mesta za takve nebuloze, te da to isto važi i za Harija.

Vojvotkinja od Saseksa je, navodi se, takođe izjavila da ona i njen suprug, vojvoda od Saseksa, rade na “globalnim projektima” te da korišćenje imena “Sussex Royal” nema apsolutno nikakve veze s profitom. 

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: Princ Hari

Pročitajte još