O kraljičinom obraćanju naciji i dalje se priča: Ovim je Elizabeta II oduševila Britance

O kraljičinom obraćanju naciji i dalje se priča: Ovim je Elizabeta II oduševila Britance

Autor: | 07/04/2020

0
foto: youtube printscreen

Elizabeta II nakon obraćanja svojoj naciji u nedelju veče, oduševila je britansku javnost koja za svoju kraljicu i dalje ima samo reči hvale 

Kraljica Elizabeta (93) odlučila je da u nedelju uveče pošalje jasnu poruku Britancima, kao i čitavom svetu. Ona je naciji obratila posle punih 8 godina, jer je poslednji put to učinila 2012. kada je obeležila 60 godina na vlasti.

Elizabeta je snimanje video poruke, koja je emitovana u nedelju u 19h, odradila u dvorcu Vindzor u koji je nedavno otišla kao i svake godine pre Uskrsa.

Pročitajte i: Kraljevska porodica u panici - U Bakingemsku palatu stigao koronavirus

Ove godine Elizabeta je u dvorac otišla nešto ranije, kako bi se sa mužem Filipom sklonila iz Bakingemske palate. Ova odluka doneta je kada je utvrđeno da je jedan zaposleni kraljevske porodice pozitivan na koronavirus.

Kako bi se izbegao svaki rizik mogućeg prenosa zaraze koronavirusom, obraćanje je snimljeno u velikoj sobi dvorca. Na taj način se osigurao potreban razmak između kraljice i kamermana, koji je nosio zaštitnu odeću i bio jedina osoba prisutna u sobi.

Britanija oduševljena Elizabetinim govorom 

Britanska kraljica poručila je građanima te zemlje da će moći da pobede pandemiju jedino ako budu rešeni da poštuje mere vlasti o samoizolaciji i zabranama kretanja i okupljanja. Ona je zatražila od građna te zemlje da pokažu snagu prethodnih generacija Britanaca.

Pročitajte i: Kraljičin pomoćnik ima koronavirus, Elizabeta hitno poslata u izolaciju

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели British Royal Family (@britishmonarchy) дана 5. Апр 2020. у 2:06 PDT

- Zajedno napadamo ovu bolest! I želim da vas uverim u to da ako ostanemo rešeni i ujedinjeni, onda ćemo pobediti - rekla je Elizabeta u njenom petom televizijskom obraćanju naciji za ukupno 68 godina koliko se nalazi na tronu.

Elizabeta II - Uspećemo!

Ona je dodala da se Britanija i ranije suočavala sa raznim izazovima, ali je napomenula da je ovaj izazov drugačiji jer se ovog puta ceo svet suočava sa istim neprijateljem.

- Uspećemo! I taj uspeh će pripadati svakome od nas. Vratiće se bolji dani i ponovo ćemo se sresti sa svojim porodicama i prijateljima - istakla je kraljica i oduševila Britance.

Ona je dodala i da Britaniju očekuju bolji dani. Ističući da je neophodno da građani istraju u borbi sa koronavirusom kako bi se naredne generacije setile da su i oni bili snažni. Baš "kao i svaka druga" generacija građana te zemlje.

Pročitajte i: Kraljica Elizabeta II ponovo očajna: Moj unuk se razvodi!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Signe Wenneberg (@signewenneberg) дана 6. Апр 2020. у 11:03 PDT

Kraljica se pre svega zahvalila zaposlenima u državnom zdravstvu i svim medicinskim radnicima. Kao i svim građanima, koji ostaju kod kuće i time doprinose neširenju pandemije.

Nekoliko sati nakon obraćanja, premijer Velike Britanije Boris Džonson prebačen je u bolnicu zbog visoke temperature i simptoma koronavirusa, prenele su svetske agencije.

hellomagazin.rs youtube printscreen, guliver/getty, instagram

Pročitajte još