Aleksandar Karađorđević krio da ima rak: Rezultati biopsije pokazali su ono od čega svi strahujemo

Aleksandar Karađorđević krio da ima rak: Rezultati biopsije pokazali su ono od čega svi strahujemo

Autor: | 07/02/2024

0

Aleksandar Karađorđević krio da ima rak

Bolest kralja Čarlsa, koja je potresla svet, podstakla je brojne javne ličnosti da otvoreno progovore o svojim iskustvima. Karcinom Aleksandra Karađorđevića, sa kojim se prestolonaslednik suočio prošle godine, do sada je bio tajna.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Ipak, podstaknut hrabrošću svog rođaka i prijatelja da informacije o zdravstvenom stanju podeli sa narodom, Aleksandar Karađorđević je odlučio da sledi njegov primer.

Pročitajte: Kosač smrti - Mrežama se kao virus širi jezivi trenutak s krunisanja kralja Čarlsa VIDEO

„U decembru prošle godine saznao sam da imam rak prostate u ranoj fazi. Godinu dana ranije, bio sam na redovnom pregledu. Doktori su uradili kontrolu magnetnom rezonancom i uočili nešto sumnjivo. Urađena je biopsija i sve je bilo u redu”, naveo je prestolonaslednik Aleksandar u saopštenju.

SplashNews.com/Splash/Profimedia

 

Ipak, sledeća kontrola nije donela lepe vesti.

„Ovog puta rezultati biopsije su pokazali ono od čega svi strahujemo. U tom trenutku bio sam prestravljen. Ali nisam bio sam. I ne govorim samo o porodici i prijateljima koji su pružili podršku, koja mi je toliko značila i ne može se opisati rečima, već i o svim drugim ljudima koji se bore sa ovom bolešću.”

Luka Šarac

 

Kada je karcinom Aleksandra Karađorđevića definitivno potvrđen, on je odlučio da striktno sluša savete lekara.

„Uradio sam sve potrebne pretrage pre intervencije, otišao na operaciju, obavio obavezne kontrole. Na kraju svega od doktora sam čuo najradosnije reči – Sada je sve u redu.”

Pročitajte: Dotukle je porodične nesuglasice, smršala 20 kilograma - U Katarinu Karađorđević sinoć su svi gledali

Prestolonaslednik je na kraju obraćanja istakao da je podelio ovu vest kako bi podstakao ljude da povedu više računa o svom zdravlju.

„Nadam se svim srcem da će i Njegovo veličanstvo kralj, moj dragi prijatelj i rođak, takođe pobediti bolest”, zaključio je.

Profimedia

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mark Stewart/Avalon/Profimedia

Pročitajte još

Najnovije vesti