Zastrašujuća vest: Kralj Čarls ima rak, saopštila je večeras Bakingemska palata

Zastrašujuća vest: Kralj Čarls ima rak, saopštila je večeras Bakingemska palata

Autor: | 05/02/2024

0

Kralj Čarls ima rak

Kralj Čarls je pre nedelju dana pušten na kućno lečenje posle operacije uvećane prostate, i taman kada je Britanija odahnula, stigla je nova, zastrašujuća vest: otkriven mu je jedan oblik kancera.

Chris Jackson/Getty Images

 

Zvanično saopštenje stiglo je u ponedeljak u večernjim satima iz Bakingemske palate. Nije navedeno da li rak ima veze sa prostatom, zna se samo da je otkriven tokom nedavnih pregleda. Vest da kralj Čarls ima rak obišla je planetu brzinom munje, a on je već danas počeo sa redovnim tretmanima.

Pročitajte: Kralj Čarls zakopao ratne sekire sa problematičnom snajom, pomirenje palo za praznike

Kako se dalje navodi, „ostaje potpuno pozitivan i raduje se skorom povratku kraljevskim aktivnostima“. Prema savetu medicinskog tima, morao je da odloži sve javne angažmane, tako da će ga narednih nedelja menjati ostali članovi porodice, pre svih stariji sin, princ Vilijam, i sestra, princeza Ana.

Photo by Chris Jackson - WPA Pool/Getty Images

 

Detalji o vrsti raka i stadijumu nisu saopšteni, niti za sada ima bilo kakvih prognoza lekara. No, nema sumnje da je ova informacija zabrinula sve na Ostrvu.

Princ Vilijam polako se vraća redovnim obavezama i već u sredu će prisustvovati humanitarnoj gala večeri. On se prethodnih nedelja nije odvajao od supruge, Kejt Midlton, koja se posle ozbiljnog hirurškog zahvata oporavlja u porodičnom domu u Vindzoru.

Pročitajte: Kuća iz bajke, skrivena u cveću i zelenilu - Ovde se odmara Kejt Midlton posle operacije

I dok je zdravstveni problem princeze od Velsa i dalje obavijen velom tajne, a čuju se i razne verzije priče, Čarls je odlučio da javno progovori o svojoj operaciji prostate kako bi probudio svest kod pripadnika jačeg pola i podstakao ih da redovno idu na preglede.

Chris Jackson/ Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jonathan Brady - WPA PoolGetty Images

Najnovije vesti