Zašto princeza Dajana tokom braka nije nosila štikle više od 5 centimetara?

Zašto princeza Dajana tokom braka nije nosila štikle više od 5 centimetara?

Autor: | 05/09/2023

0

Cipele princeze Dajane bile su ravne tokom braka

Na početku braka, princeza Dajana je nosila cipele koje nisu bile više od pet centimetara iz poštovanja prema egu svog supruga, princa Čarlsa, budući da su bili iste visine – 177 ili 178 centimetara.

Julian Parker/Getty Images

 

Kako je kriza u braku princeze Dajane i princa Čarlsa bila veća, tako su se povećavale i njene potpetice.

Pročitajte: Dajana bi zaplakala - Kad je Kejt Midlton ušetala u hol Bakingemske palate sve je stalo, kao prava kraljica (foto)

“Kako je samopouzdanje razdvojene članice kraljevske porodice raslo, tako su rasle i njene potpetice”, napisala je Eloiz Moran u knjizi “The Lady Di Look Book” koja opisuje modnu evoluciju princeze.

Profimedia

 

Kako navodi Moran, dizajner Džimi Ču se seća da je na početku njihovog sedmogodišnjeg prijateljstva Dajana uvek naručivala ravne cipele, a zatim, kako se njen brak počeo da se raspada, potpetice su postajale više.

“Prvo je išla na 5 centimetara, zatim na 7, zatim na 9, a zatim na 10 centimetara. Jednostavno su nastavljale da rastu”, rekao je Džimi Ču. On je, kako je napisala Moran, bio bliski poverenik princeze Dajane, a ona je bila “veliki obožavatelj” njegovog elegantnog dizajna iz devedesetih godina, piše hrvatsko izdanje Hello!.

Profimedia

 

“On je često dolazio kod nje u Kensingtonsku palatu, gde bi zajedno pregledavali uzorke i sarađivali na njenim sledećim cipelama”, napisala je.

Pročitajte: Serija Kruna otkrila šokantne detalje - Princeza Dajana četiri puta pokušala samoubistvo, trudna se bacila niz stepenice

 

Džimi Ču je čak imao par cipela spremnih za isporuku nakon njenog putovanja u Pariz 1997. godine, gde je nažalost poginula u saobraćajnoj nesreći.

“Ona ih nažalost nikada nije dobila, a Džimi ih čuva u svojoj ličnoj kolekciji kao uspomenu na svoju prijateljicu i najbolju klijentkinju”, napisala je Eloiz Moran.

Profimedia

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Ian Gavan/Getty Images

Najnovije vesti