Od sekretarice do kraljice: Iznenadićete se šta je Kamila po obrazovanju, a tek kad čujete nadimak iz školskih dana

Od sekretarice do kraljice: Iznenadićete se šta je Kamila po obrazovanju, a tek kad čujete nadimak iz školskih dana

Autor: | 19/06/2023

0

Šta je kraljica Kamila po obrazovanju

Supruga kralja Čarlsa vinovnik je jedne od najvećih spletki na britanskom dvoru. „U mom braku bilo nas je troje“, priznala je svojevremeno princeza Dajana, otkrivši da je treća osoba upravo Kamila Parker Bouls i da je ona sve vreme bila tu. Mnogi sunarodnici ni danas ne mogu da joj oproste. Ali, Čarls je očigledno voli više od svega, na kraju je postala i kraljica.

Express Newspapers/Getty Images

 

Rođena je kao Kamila Rozmeri Šand, 1947. godine u Londonu, u uglednoj porodici. Otac joj je bio major, a majka ćerka jednog lorda. Sa Endrjuom Parkerom Boulsom, za koga se udala 1973, dobila je sina Toma i ćerku Loru. Oni ne nose nikakve titule uprkos činjenici da im je očuh britanski kralj sa kojim je njihova majka u braku od aprila 2005.

Pročitajte: Ovo je misteriozna polusestra Vilijama i Harija koja se nigde ne pojavljuje FOTO

Kada se udala za Čarlsa, dobila je titulu vojvotkinje od Kornvola, a ne princeze od Velsa, koja po tradiciji pripada supruzi prestolonaslednika. Razlozi su dobro poznati, a kraljica Elizabeta verovatno nije želela da dodatno ljuti javnost. Na kraju je stara dama popustila i odala priznanje Kamili na „večnoj odanosti njenom sinu, sreći koju mu je prižila i vrednom radu“. Namenila joj je titulu kraljice pratilje, ali Čarls nije poslušao majku, pa je ono drugo na ceremoniji krunisanja – izbacio.

Hugo Burnand

 

Šta je Kamila po obrazovanju, pitaju se mnogi. Osnovnu školu upisala je u Saseksu, gde je u ranom detinjstvu živela sa porodicom, a školovanje je nastavila u prestižoj Queen’s Gate School, koju pohađaju devojčice iz visokog društva.

Pročitajte: Nikad nije radila u struci - Evo šta je Kejt Midlton po obrazovanju

Tamo se sećaju da je bila pomalo „tomboy“, da nije bila naročito lepa ili moderna, ali da je bila popularna. Lin Ripli (kasnije pop pevačica Tvinkl) kaže da Mila nikada nije izašla iz svojih suknji od tvida. Činilo se da joj nije smetalo što je drugačija od ostalih devojaka. Eto, saznali smo i nadimak iz tinejdžerskih dana – Mila (od Kamila).

Getty Images

 

U 16. godini školovanje je nastavila u Švajcarskoj i Francuskoj. Završila je Institut Britannique u Parizu. Po povratku u London radila je kao sekretarica, a potom u studiju za dekoraciju „Sibyl Colefax & John Fowler”.

Momci sa kojima je tada izlazila opisivali su je kao devojku za izvrsnim smislom za humor, koja je uvek bila dobro raspoložena. Princa Čarlsa upoznala je 1970. godine na polo-utakmici, ali tada je već bila zaljubljena u zgodnog aristokratu Endrjua Parkera Boulsa. Ostatak priče znate.

Getty Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Molly Darlington - WPA Pool/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti