Princ Albert II od Monaka u Beogradu, ali bez lepe supruge Šarlin (foto)

Princ Albert II od Monaka u Beogradu, ali bez lepe supruge Šarlin (foto)

Autor: | 07/10/2020

0

Danas je u zvaničnoj poseti Srbiji boravio princ Albert Drugi od Monaka, a domaćin mu je bio predsednik Aleksandar Vučić. Princ je u Beogradu svečano dočekan, a razlog njegovog dolaska u prestonicu pre svega je jačanje odnosa dve države. Iako su se mnogi nadali, princ Albert u posetu je, ipak, došao sam, bez lepe supruge Šarlin.

Princ je iskoristio posetu našoj zemlji da se obrati domaćoj javnosti, istakavši da mu je izuzetna čast što je u poseti Srbiji. Posle plenarnih razgovora delegacije su pristupile potpisivanju sporazuma o saradnji u oblasti ekonomije. Za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Kneževine Monako princ Albert odlikovan je ordenom Republike Srbije na lenti.

Pročitajte: Princ Albert od Monaka - Druga strana luksuza

‒ Hvala vam izuzetno na odlikovanju, veoma sam ponosan što sam dobio ovo odličje. Prilika koja mi se sada pruža je da dam novi zamajac našim odnosima. Takođe, imamo novu etapu i u ekonomskim odnosima, ovaj sporazum doprineće produbljivanju kontakata i odnosa ‒ rekao je princ Albert II od Monaka u Beogradu.

Vladar Monaka potiče iz jedne od najpoznatijih, najstarijih i najuticajnijih kraljevskih porodica Evrope, Grimaldi, odmah posle britanske. Princ, koji je tron nasledio 2005. godine, posle smrti oca Renijea, namerava da „podmladi“ Monako i nada se da će u ovaj poreski raj na Mediteranu u skorijoj budućnosti stići i „sveža krv“ koja, naravno, ima dovoljno novca. Jer, gde je novac, tu je i ulaganje, uz obostranu korist.

‒ Ne mogu da kažem da je svaki moj dan božanstven i da u svemu uživam. Štaviše, nije mi lako, jer je odgovornost velika. Nisu ni svi sastanci prijatni, ali trudim se da mislim samo o lepim stvarima koje posle toga slede. Uz čašu dobrog vina – otkriva princ u trodelnom dokumentarnom filmu „Inside Monaco“.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 𝐑𝐨𝐲𝐚𝐥𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐋𝐚𝐰𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞 ✨ (@royalswithlawrence) дана 28. Јун 2020. у 5:23 PDT

Njegova supruga Šarlin Vitstok, nekadašnja „olimpijka“ i reprezentativka Južnoafričke Republike u plivanju, savršeno se snašla i kao princeza. Pre pet godina na svet je donela blizance – naslednika prestola Žaka Onorea i princezu Gabrijelu. Deca se u javnosti pojavljuju retko, samo kada zajedno sa roditeljima učestvuju u zvaničnim proslavama državnih praznika, ali i njih ćemo u pomenutom dokumentarcu videti iz nešto drugačijeg ugla.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, guliver/getty, Instagram

Pročitajte još