Kraljica Ranija proslavila 51. rođendan: Imam samo jednu želju

Kraljica Ranija proslavila 51. rođendan: Imam samo jednu želju

Autor: | 05/09/2021

0

Rođendan kraljice Ranije protekao u njenom stilu

Poslednjeg dana avgusta najlepša kraljica na svetu proslavila je 51. rođendan. Ranija od Jordana ni ove godine nije priređivala veliku zabavu, ne samo zbog poštovanja mera protiv pandemije već i zato što nikad nije bila pristalica pompeznih događaja.

Skromna supruga kralja Abdulaha II ima sve razloge da bude srećna, pre svega veliku i zdravu porodicu, ali ovaj “rođendanski momenat” iskoristila je da još jednom skrene pažnju na ozbiljne probleme u njenom delu planete, od sukoba u pojasu Gaze do aktuelne krize u Avganistanu. Dotakla se i globalnog neprijatelja, virusa korona.

Rođendan kraljice Ranije tradicionalno proslavljen u porodičnom okruženju

Povodom rođendana iz kraljevske palate u Amanu stigle su nove fotografije. Ranijin portret nastao je u Akabi, najvećoj jordanskoj luci koja je igrala važnu ulogu još u antičko doba. Nalazi se duboko u zalivu Crvenog mora, nedaleko od granice sa Izraelom i Saudijskom Arabijom. Kraljica je obišla grad na jugu zemlje da bi proverila kako se tamošnje stanovništvo nosi sa pandemijom, koja se ponovo razbuktava. Iskoristila je priliku da međunarodnoj zajednici ukaže na eskalaciju društvene i polne nejednakosti zbog napretka bolesti. Naime, zatvaranje sveta nije prošlo bez posledica: mnogi su ostali bez posla, deca nisu išla u školu, što je dovelo u pitanje nastavak obrazovanja, a najveću žrtvu podnele su, i podnose, žene.

Arhiva Hello!

 

‒ Svi se zajedno borimo protiv pandemije, a ne jedni protiv drugih. Ekonomija trpi velike udarce, ali moramo misliti na one koji su najranjiviji – istakla je u govoru na jednom forumu, gde je sa svojom fondacijom promovisala program vakcinacije.

Pročitajte: Kraljica Ranija od Jordana - Ostvarenje skromne rođendanske želje

Harizmatična dama, koja je pomerila mnoge granice i Bliski istok približila ostalim stranama sveta, rođendan je obeležila u krugu najbližih.

Arhiva Hello!

 

‒ Ne volim da budem u centru pažnje. I kao dete sam retko priređivala zabave jer moj rođendan pada u vreme raspusta, kada su moji drugovi bili na letovanju. Sada taj datum za mene znači šansu da budem kod kuće sa decom. Ima li boljeg načina da se provede dan? Kada gasim svećice, obično se iznenadim koliko ih ima – nasmejala je prošlog avgusta ekipu magazina HELLO!.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još