Porodila se princeza Sofija, upoznajte prestolonaslednika Džulijana (foto)

Porodila se princeza Sofija, upoznajte prestolonaslednika Džulijana (foto)

Autor: | 29/03/2021

0

Porodila se princeza Sofija od Švedske. Ona i princ Karl Filip postali su roditelji po treći put, a posle dva dečaka stigao je i treći. Beba je svet ugledala u petak, 26. marta.

Pročitajte: Švedska kraljevska porodica u panici, bolest je pokucala na vrata

 

 

Youtube printscreen

 

- Tako smo srećni i zahvalni što smo mogli da poželimo dobrodošlicu svom trećem sinu u našu porodicu. Princeza Sofija i ja i njegova dva velika brata smo sa nestrpljenjem čekali ovaj dan. Radujemo se što ćemo upoznati novog člana naše porodice - rekao je princ Karl Filip u izjavi.

Novorođeni sin dobio je ime Džulian Herbert Folk i on je vojvoda Halanda, a sedmi je u naslednom redu za krunu. Uz to, mališan je osmi unuk kralja Karla XIV Gustafa. Kraljevski par je u braku od 2015. godine i imaju još dva dečaka, četvorogodišnjeg princa Aleksanedara i trogodišnjeg princa Gabrijela.

Porodila se princeza Sofija - Sinovi će nastaviti stopama humanitarnog rada njihovih roditelja

Instagram printscreen

 

Sofija i Karl širom sveta su poznati po humanitarnom radu. Takođe, pokrenuli su i fondaciju koja se bori protiv govora mržnje i onlajn zlostavljanja, a neretko ističu da jedva čekaju da njihovi naslednici preuzmu ovaj posao jer veruju da je humanitarni rad tek u povoju i da će biti sve zastupljeniji u njihovoj zemlji.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti