Emotivan susret sa klincima iz Zvečanske: Željko helikopterom stigao kod svojih drugara u Vrnjačku Banju, ali nije došao praznih ruku!

Emotivan susret sa klincima iz Zvečanske: Željko helikopterom stigao kod svojih drugara u Vrnjačku Banju, ali nije došao praznih ruku!

Autor: | 02/11/2020

0

Prošle nedelje, vlasnik “Pink International Company” Željko Mitrović ispratio je dvoje drugare iz Zavoda za zaštitu dece i odojčadi Zvečanska na zasluženi odmor u Vrnjačku Banju. Iako ove godine zbog situacije sa koronavirusom nije mogao da ih pošalje na more, Željko je pronašao način da im ulepša ovaj period, naravnu uz poštovanje svih epidemioloških mera, jer su mu bezbednost i zdravlje dece na prvom mestu.

Željko je želeo da se uveri da su klinci zadovoljni hotelom i organizovanim aktivnostima, te je odlučio da ih poseti u Vrnjačkoj Banji. Kako bi što pre stigao do dece, uprkos jakom vetru, kiši, magli i lošim vremenskim uslovima, Željko je juče do Vrnjačke Banje leteo helikopterom. Pre susreta sa svojim drugarima, Željka je dočekao predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurovič, koji mu je uručio poklon, a onda je došlo vreme za susret sa decom. Za vreme ručka, u salu je ušetao Željko, a kao i uvek, i ovaj susret bio je veoma emotivan i deca nisu krila oduševljenje posetom. Druženje je nastavljeno posle ručka, a Željko nije došao praznih ruku – svakom detetu doneo je kostim za večerašnji maskenbal koji će biti organizovan u hotelu “Zepter”, u kom su smešteni.

- Došli smo da obiđemo našu dečicu iz Zvečasnke, iz svih centara za decu bez roditeljskog staranja. Prvo da kažem da je hotel fenomenalan, hotel “Zepter” ima četiri zvezdice, a ima sve kao i hoteli sa pet zvezdica: vrhunska je klopa, uslovi su odlični, sobe su odlične. Želeo bih da se zahvalim ovom prilikom i predsedniku Opštine Vrnjačka Banja koji je dao veliku podršku, kao i našem dugogodišnjem saradniku Nikoli Džamiću Džami, koji su svakog dana i svake večeri organizovali neki program za dečicu: od obilazaka manastira do toga da su svako veče imali neku zabavu ili noćno kupanje na bazenu. Večeras imaju izbor za najboljeg pevača, a biće organizovan i maskenbal, mi smo iz Beograda doneli maske. Mislim da je ovo bio jedan veoma uspešan projekat, i da su se deca u ovom periodu godine i ovom ludilu od korone ipak ovde lepo provela – rekao je Željko juče tokom posete.

Tom prilikom, predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović najavio je da će, ukoliko se za to steknu uslovi, klince iz Zvečanske poslati na letovanje u Buljarice.

- To je ono zbog čega sam insistirao da ovakve akcije budu javne. Ponekad sam bio kritikovan, postavljalo se pitanje da li humanitarne akcije treba da budu javne ili tajne. Ja sam uvek mislio da treba da se rade javno kako bi se probudile i druge organizacije i privatna lica i da se, ako su u mogućnosti, uključe u ovakve akcije. U trenutku kada to postane masovno, postaćemo jedno zrelije i solidarnije društvo – rekao je Željko.

Podsetimo, Željko je za 57 dece i vaspitača organizovao odmor u Vrnjačkoj Banji, a u hotelu “Zepter” u kome su smešteni imali su ceo zaseban sprat u cilju njihove bezbednosti. Takođe, Željko im je dao i zaštitne maske i vizire, kako bi bile poštovane sve mere preporučene od strane Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

Kada se Željko uverio da se deca dobro zabavljaju i da su bezbedna, vratio se u Beograd, a nema sumnje da će i u narednom periodu valsnik TV Pink dati sve od sebe da svoje drugare iznenadi i omogući im bezbrižno detinjstvo.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo "Pink"

Najnovije vesti