Šta treba znati o serumima za lice: Pravilan odabir i upotreba od ključnog su značaja

Šta treba znati o serumima za lice: Pravilan odabir i upotreba od ključnog su značaja

Autor: | 30/12/2021

0

Šta će sve činiti našu bjuti-rutinu zavisi od tipa kože, ali i od godišnjeg doba. Krema spada u osnovu nege, a serum je korak više. Upravo on, pod uslovom da je kvalitetan i pravilno odabran, pravi razliku između dobrog i odličnog stanja kože, te je investicija u njega uvek ispravna odluka. Pošto je najintenzivniji preparat i uvek daje konkretne efekte, pruža nam najveću dobit.

Promo

 

U zavisnosti od stanja kože i eventualnih problema, odlučujemo koji ćemo serum koristiti. Ako imamo proširene pore, uzećemo serum koji će smanjiti njihovu vidljivost i održavati ih čistim. Ukoliko imamo dehidriranu ili vrlo suvu kožu, naš izbor biće serum za duboku hidrataciju, koji će biti dopuna kremi. Kada primetimo da naša koža gubi tonus, posegnućemo za lifting-serumom. Postoje i serumi, poput onih sa retinolom, koji su multifunkcionalni. Njih mogu da koriste i žene koje žele antiejdž efekat, ali i one koje hoće da „podignu“ tonus kože ili da „izblede“ flekice. Činjenica da podstiče prozvodnju kolagena odlaže dane kada ćemo videti veće bore ili smanjiti postojeće. On, zaista, koži daje blistavost, samo uvek treba imati u vidu da ga, kada ga koristimo tokom dana, moramo kombinovati sa zaštitnim faktorom.

Ako se spremate da guglate „odličan serum sa retinolom“, uštedećemo vam vreme – to je „Revitalift Laser Night Serum“.

Promo

 

Serum se uvek stavlja posle čišćenja kože, a pre kreme, ali ukoliko koristimo bustere, onda oni idu pre seruma. I kada o ovim proizvodima ništa ne bismo znali, dovoljno je da pogledamo njihove teksture. Busteri su vrlo lagani, pa kad ih nanesete na lice, imate osećaj kao da na njemu nemate ništa. Oni su međukorak između čišćenja i ciljane nege, odnosno seruma, posle kojih ide „obična“ ili „BB / CC“ krema.

Promo

 

Serum se može koristiti uveče i / ili ujutru, ali nikada ne treba preterivati s količinama koje nanosimo na lice jer će koža upiti samo onoliko koliko joj je potrebno. Tri „pumpice“ seruma neće dati bolje rezultate, već ćete „baciti pare“. Međutim, vrlo je bitno da se koristi svakog dana, bar tri nedelje, jer je to preduslov za postizanje željenih rezultata. Koliko god bio kvalitetan, ništa nećemo uraditi ako ga se setimo jednom u pet dana.

Promo

 

Jedna od najvećih zabluda o serumima je da ne odgovaraju ženama čija je koža masna. To apsolutno nije tačno. Najveći broj formulacija seruma podrazumeva nizak sadržaj ili skoro potpuno odsustvo masnih komponenti, čime se postižu vrlo lagane teksture koje prijaju i masnoj koži.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti