Zdrava zajednica je zajednička odgovornost

Zdrava zajednica je zajednička odgovornost

Autor: | 11/06/2021

0

Snaga zajednice ogleda se i u tome koliko su njeni članovi spremni da podržavaju jedni druge u najtežim trenucima. Godina za nama, obeležena pandemijom korona virusa, bila je pravi test za našu spremnost da, uprkos brizi za sopstveno zdravlje i bezbednost naših porodica, podržimo ugroženije od nas i istovremeno i damo doprinos napretku zajednice. Pod posebnim pritiskom bili su zdravstveni i obrazovni sistem Srbije, pa je podrška njima bila od velike važnosti. 

Jedna od kompanija koja se istakla podrškom zajednici u 2020. godini bio je NIS koja je zdravstveni i obrazovni sistem Srbije, kao i najugroženije sugrađane, podržala sa više od 290 miliona dinara. Između ostalog, NIS je donirao 56 kiseoničkih protokomera i 500 kompleta hirurških uniformi bolnicama u Srbiji. Takođe je donirano 14 vozila za potrebe sanitetskih i patronažnih službi, kao i više od 60.000 litara pijaće vode „Jazak“.

Promo

 

Istovremeno, NIS je uložio 114,5 miliona dinara u digitalizaciju nastavnog procesa i bezbednost u školama širom Srbije u godini u kojoj se nastava odvijala na daljinu, zbog čega je pomoć digitalnih platformi i savremene IT opreme bila od velikog značaja.. Na taj način više od 45000 učenika u 40 osnovnih i srednjih škola dobilo je opremu koja im omogućuje da unaprede svoje IT veštine, ali i da u novonastalim okolnostima na najbolji način prilagode i realizuju nastavu na daljinu.

Promo

 

Zalaganje NIS-a da pruži podršku široj zajednici, aktivno su podržali i njeni volonteri,  koji su u 2020. godini realizovali više od 2.000 volonterskih sati, prešavši pritom 2.647 kilometara u humanitarnim akcijama. 

Promo

 

Svi napori NIS-a da podrži zajednicu navedeni su i u nedavno objavljenom verifikovanom Izveštaju o održivom razvoju za 2020. godinu, a kompanija i njeni zaposleni nastaviće da doprinose razvoju zajednice i u godinama pred nama. 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti