Mina Lazarević: Nostalgična sećanja

Mina Lazarević: Nostalgična sećanja

Autor: | 14/01/2012

0

Zahvaljujući nespornom talentu, glumica Mina Lazarević već na početku karijere skrenula je pažnju na sebe ulogom Čupke u seriji „Porodično blago“, a kasnije je odigrala još mnogo odličnih rola kako u televizijskim serijama tako i u pozorištu,  uglavnom u mjuziklima. Na taj način je uspela da poveže dve svoje najveće ljubavi – glumu i muziku, jer pre nego što upisala Fakultet dramskih umetnosti studirala je Muzičku akademiju. Ljubav prema umetnosti nasledio je njen najstariji sin Luka kojeg je dobila u prvom braku, a sa sadašnjim suprugom baletskim igračem Goranom Stanićem ima kćerku Ivu i sina Marka. Sa troje dece u kući, Mina tvrdi da njoj i njenom suprugu nikada nije dosadno, a predstojeće praznike provešće u krugu porodice.


Kako ćete dočekati Novu godinu?
- Kao i svake godine, kod kuće u društvu porodice. Nekoliko dana pre toga obavezno okitimo jelku, spremimo večeru i okupimo se. Ponekad nam u goste dođu moji ili suprugovi roditelji i to smatram najlepšim dočekom koji mogu da imam. Ne bih mogla sebe da zamislim u drugačijem okruženju.
Ko se od vaše troje dece najviše raduje tom prazniku?
- To je naravno Iva koja sada ima četiri godine i ne može da dočeka da joj Deda Mraz donese poklon. Ove godine je naručila braon konjića, tako da smo morali da dobro da se pomučimo kako bi ga pronašli. Marku je tek godinu dana i još je mali da bi shvatio te stvari, dok Luka koji ima četrnaest godina odavno zna da Deda Mraz ne postoji. Naravno to mu ne smeta da svake godine naruči poklon i to je i ovog puta bila kompjuterska oprema. On je nedavno pokušao Ivi da objasni da Deda Mrat ne postoji, ali sam mu rekla da to ne radi i da je pusti da se još malo raduje.

Jeste li i kao dete Novu godinu uvek proslavljali u krugu porodice?
- Da, slavila sam isto kao i moja deca danas i sećam se kako sam pored jelke uvek otvarala paketiće. Interesantno je da i danas svojoj deci kitim jelku koju mi je kada sam bila devojčica baka donela iz Beča, a tokom godina sam menjala samo ukrase. U pitanju je veštačka jelka, srednje veličine, koja je toliko kvalitetna da i danas izgleda kao da je upravo doneta iz radnje. Mene su roditelji roditelji navikli da Novu godinu i Božić uvek proslavljam u krugu porodice i na to sad ja navikavam svoje mališane.
Da li je vaš najstariji sin počeo da taj praznik proslavlja sa društvom?
- Još nije, ali su nedavno počeli da se okupljaju i sami odlaze u bioskop ili na rođendanske žurke.

Imate li klasične roditeljske strahove kada ga pustite da izađe sam?
- Najveći strah imam od potezanja noževa i drugih oštrih predmeta koje deca danas neretko nose, a nemaju svest o tome koliko jedan sekund i nepromišljen potez može da im promeni tok života. Mislim da se unošenje tih predmeta u različitim objektima gde borave tinejdžeri ne kontroliše u dovoljnoj meri i da nekako uvek promakne obezbeđenju. Zbog toga stalno razgovaram sa svojim sinom i pored toga što mi često kaže kako sam dosadna. Ipak, čini mi se da ukoliko mu stalno govorim o opasnostima koje mogu da mu se dese da će ukoliko se nađe u nekoj neželjenoj situaciji znati da odreaguje na pravi način. Mi stalno okrivljujemo društvo, državu ili nastavni kadar za nevolje koje se dešavaju deci, ali mislim da ona pre svega iz kuće trebaju da ponesu obaveštenost o tome šta sve može da im se desi ukoliko ne vode računa o sebi. Zato mi je važno da sa svojim mališanima pričam o svemu.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin