Marina Kotevski: Šarmantna i ambiciozna na kvadrat

Marina Kotevski: Šarmantna i ambiciozna na kvadrat

Autor: | 17/04/2011

0

Popularno dvadesetpetogodišnje televizijsko lice Marina Kotevski voditeljka je gledane emisije Milica na kvadrat koja se emituje na televiziji Avala, na kojoj je imala i autorsku emisiju Pop music. Svojom harizmom, a pre svega neodoljivim osmehom, brzo je osvojila televizijske gledaoce. Apsolventkinja Fakulteta političkih nauka televiziju je zavolela kada je upisala fakultet na kojem su joj ostala još četiri ispita. Ljupka Beograđanka je zaštitno lice poslednje kolekcije Marijane Mateus, u čijoj se reviji nedavno okušala i kao model. Za magazin Hello! novinarka koja je ranije radila na televizijama SOS i Fox kaže da voli modu i da je sa uživanjem prati:
- Često idem na modne revije i zbog posla koji to zahteva, a u zavisnosti od prilike, sređujem se koliko mogu. Nekada mi dnevne obaveze to dozvoljavaju, a ponekad, nažalost, ne, pa sam ležernije obučena. Moj modni stil varira i od raspoloženja: nekada sam sportski obučena, a katkad stremim vrhunskoj eleganciji. S godinama mi se menja stil, shodno sazrevanju.
Postali ste zaštitno lice kreatorke Marijane Mateus.
- Poslednjih godinu i po dana sarađujem sa njom. U emisijama, a često i privatno, nosim njene kreacije jer mi se mnogo dopadaju njeni modeli. Na Marijanin poziv boravila sam tri dana u njenom prelepom stanu u Budimpešti, i tamo sam se fotografisala za katalog za novu kolekciju. Od kada smo se upoznale, dopale smo se jedna drugoj i naše energije su nas međusobno privukle. Njoj se sviđa moj rad, a meni se dopadala odeća sa njenim potpisom i pre nego što smo se upoznale. Potom sam videla da je šarmantna i energična. Nikada nisam upoznala ženu koja je toliko temperamentna i raspoložena bez obzira na obaveze i eventualni umor.
Kako ste se provodile zajedno u Budimpešti?
- Tamo smo boravili fotograf Miloš Nadaždin i ja, a Marijana nas je sjajno ugostila. Vodila nas je na najbolja mesta. Bili smo u restoranima i kafićima u kojima je ona stalni gost, a stigli smo da obiđemo i popularne noćne klubove. Što se tiče šopinga, bila sam u jednom tržnom centru, ali sam slobodno vreme radije koristila da obiđem znamenitosti grada, jer u Budimpešti nisam boravila nekoliko godina. Iz mađarske prestonice sam donela dve nove torbe. Inače, kad kupujem, vrlo sam brza. Čim nešto vidim, znam odmah da li je to za mene ili ne.


Donosite li najmilijima poklone iz inostranstva?
- Da, svojoj devetnaestogodišnjoj sestri Marijani stalno donosim poklone kada negde otputujem. Sada sam je iznenadila patikama. Roditeljima sam donela lepu bombonjeru. Inače, samo mi je majka bila podrška dok sam radila reviju Marijane Mateus, jer je sestra tada bila u školi, a otac na putu. Sa sestrom često razmenjujem garderobu. Budući da završava gimnaziju, često se savetuje sa mnom koji fakultet da upiše. Ona dosta liči na mene, i fizički i po ponašanju, i ima vrlo dobre radne navike. Htela bi da se upiše na fakultet koji ja pohađam, i baš Heli da studira novinarstvo iako sam ja na smeru Međunarodni odnosi. Ako poželi da se bavi televizijskim radom, ohrabriću je i pomoći ću joj, ali mislim da bi najpre trebalo da se posveti studijama.
Savetujete li se sa porodicom kada imate probleme?
- Imamo lep odnos, i jako sam vezana za porodicu. Često se ljudi čude kada im kažem da i dalje živim sa porodicom, ali ja u tome uživam. Dok se ne udam, neću se seliti iz porodičnog doma. Imam divne roditelje, majka mi je kao najbolja drugarica - sve tajne sestra i ja možemo sa njom da podelimo. Čak i kada nešto nije dobro za nas, a sestra ili ja želimo to da uradimo, pravi kompromis i savetuje nas da ne odustajemo. Ona dobro zna da saveti ne vrede dok čovek sam ne udari glavom o zid.
Šta vam je majka savetovala posle saobraćajnog udesa koji ste doživeli pre nekoliko meseci?
- Pitala me je da li se plašim vožnje od kada se to desilo, a ja sam joj odgovorila da me i dalje nije strah. Objasnila mi je da nije dobro što tako razmišljam. Dodala je da ne treba da paničim, ali da uvek imam u vidu strah koji sam prilikom udesa doživela. Na dan udesa mi je bio rođendan i išla sam po drugaricu. Počeo je da pada sneg i napravio poledicu, a ja sam imala univerzalne gume na automobilu i on je proklizao. Nikada nisam imala saobraćajnu nesreću, i nije trebalo da kočim po ledu. Izgubila sam kontrolu i udarila u drugi automobil. Naučila sam lekciju, od sada ću, kada je poledica, koristiti samo taksi. Prilikom udarca u drugi automobil aktivirali su se vazdušni jastuci, a moj automobil je oštećen. Nisam povređena, što je najvažnije, ali je materijalna šteta bila velika. Otkazala sam večeru kojom sam želela sa prijateljima da proslavim rođendan, što mi je bilo krivo. To su bila prva kola koja sam sama kupila, i mnogo sam ih volela. Uskoro kupujem novi automobil.


Da li ste kućni tip ili radije vreme provodite napolju?
- Budući da moj posao podrazumeva prisustvo mnogobrojnim promocijama i drugim gradskim dešavanjima u večernjim časovima, to mi najčešće predstavlja i izlazak. Retko idem u diskoteke jer sam prezauzeta i opterećena obavezama, pa mi uveče prija odmor.
Plašite li se ponekad samoće?
- Najviše mi prija kada sam u potpunosti emotivno ispunjena i kada uživam u srećnoj vezi, a ako nemam dobrog partnera, radije biram samoću. Ništa se ne može na silu, u šta sam se i sama uverila. Partner mora da me jako privlači. Ako postoji jaka privlačnost, to je prava stvar. Ako me neko samo privuče, a ne dopadne mi se u potpunosti, onda veza nema budućnosti - tada je bolje da sam sama.
Da li vam je u vezi bitnija strast ili poverenje?
- I jedno i drugo podjednako, ne mogu ni bez jednog, ni bez drugog.
Imate li trenutno dečka?
- Ne, ali imam simpatiju, i on nije iz javnog života. Naš odnos se odvija spontano, sve se kreće u dobrom pravcu i mislim da ćemo uskoro otpočeti vezu. Sticajem okolnosti trenutno nije u Srbiji, ali se radujem njegovom skorom dolasku. Nadam se da ćemo zajedničkiprovesti lepe trenutke. Čim se budemo sreli, nadam se da će se realizovati veza među nama.
Da li ste ljubomorni u vezi?
- Ne mogu da kažem da sam ljubomorna, a nisam ni nezainteresovana. I te kako me zanima šta dečko radi kada ja nisam sa njim. Ne volim da podstičem ljubomoru i znam koliko meni smeta kada se ona pojavi bez razloga. Trebalo bi da postoji slatka doza ljubomore, kako bi dvoje znali da postoji ljubav i da im je stalo jedno do drugog. S godinama sam naučila da ne budem impulsivna. Ranije sam bila žustra, a danas znam da ocenim kada imam razloga da budem ljubomorna. Kada imam razloga za to, normalno je da ću postavljati pitanja, a umem da ocenim i kada je reč o mojim bubicama.
Jeste li od onih žena koje gube kontrolu kada se zaljube?
- Kada se zaljubim, to je ludo i potpuno se tome predajem. To se ne dešava često. Kada do toga dođe, ne kočim sebe, već sam prirodna i prepuštam se osećanjima. Igrice me ne zanimaju jer veze koje tako počnu brzo pucaju. Iskrena sam u ljubavi. Mogu za sebe da kažem da sam veoma emotivna osoba.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Borislav Pešić Blagoja

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti