Trikovi kako da pregurate dan na visokim štiklama

Trikovi kako da pregurate dan na visokim štiklama

Autor: | 09/09/2020

0

Visoke štikle - problemi sa kojima se svaka žena suočava 

Ništa na ženi ne stoji tako dobro kao mini suknja i visoke štikle, smatraju brojni muškarci širom sveta. S druge strane, pripadnice lepšeg pola troše ogroman novac na skupe cipele, ali često one budu neudobne. Ovo naročito važi za modele koji imaju visoku štiklu.

Ukoliko obožavate da nosite popularnu „desetku“ ili „dvanaesticu“ na svojim stopalima, evo nekoliko korisnih trikova kako da pregurate dan bez problema.

Zalepite srednji i četvrti nožni prst

Između ova dva prsta postoji živac koji se poremeti kada nosite visoke potpetice. Da biste sebi olakšali život, zalepite nožne prste trakom. Tako ćete ublažiti pritisak i hodanje učiniti prijatnijim. Ako pri ruci nemate flaster, možete da stavite pamučnu maramicu između prstiju.

Pročitajte: Jelena Trivan - Svoje suze, kao i svoje štikle, nosim svuda

Nanesite balzam za usne na područja sklona žuljevima

Balzam za usne ta područja učiniće mekšim i glatkim. Balzam za usne sigurno je stvar koju skoro svaka žena ima u svojoj torbi i zato vam može biti sjajna pomoć u ovim bolnim situacijama. Koristite balzam bez boje kako biste izbegli mrlje unutar cipela, piše portal „Wall“.

Visoke štikle ‒ problemi se mogu rešiti pomoću šampona za suvo pranje 

Neki brendovi imaju poseban puder za stopala koji upija znoj i sprečava klizanje stopala. Ali, u istu svrhu može se koristiti i šampon za suvo pranje. Raspršite proizvod na noge kako biste sprečili klizanje stopala i ne zaboravite da ih obavezno operete kada dođete kući.

Pročitajte: Ludost ili sjajno rešenje - Da li smete acetonom da ispolirate kožne cipele?

Rešite se neprijatnog mirisa i zaustavite rast bakterija

Znojava stopala i mokra unutrašnjost cipela savršeno su okruženje za rast bakterija. Zato su problemi sa gljivicama i te kako česti. Da biste to izbegli, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo isprobati:

‒ pomešajte vodu i sirće u jednakim količinama i koristite ovaj rastvor za prskanje unutar cipela;

‒ pomešajte jak alkohol, jabukovo sirće i nekoliko kapi ulja čajevca;

‒ filtere za kafu napunite sodom bikarbonom i ostavite ih u cipelama preko noći;

‒ stavite neiskorišćene vrećice čaja u cipele preko noći, bićete iznenađeni rezultatima.

Nabavite uloške

Postoje dve vrste: univerzalni ili izrađeni po meri. Ulošci poravnavaju stopala u cipelama, pružaju podršku i olakšavaju hodanje. Kupite nekoliko komada kako biste imali savršeno udobne cipele.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti