Princeza Kejt u kaputu kanadske kreatorke srpskog porekla

Princeza Kejt u kaputu kanadske kreatorke srpskog porekla

Autor: | 04/10/2016

0

Tokom sedmodnevne posete Kanadi okončane minulog vikenda, britanska princeza Kejt Midlton je tokom hladnijih dana nosila kaput od alpake, fine vune peruanske lame, koji je proizvela firma "Sentaler", a dizajnirala modna kreatorka iz Toronta srpskog porekla, Bojana Sentaler Nikolić.

Reč je o sivom kaputu sa karakterističnim rebrastim rukavima, koji je izazvao veliko interesovanje kanadskih i drugih svetskih medija, a publicitet je doprineo tome da svi preostali primerci tog modela budu rasprodati rekordnom brzinom, iako je cena jednog bezmalo 1.200 dolara.

O uspehu mlade kanadske dizajnerke srpskog porekla pisali su najtiražniji kanadski dnevni list Toronto star, zatim nacionalni magazin Meklins, koji izlazi 100 godina, kao i mnogi drugi.

- Kejt Midlton je međunarodna ikona stila i vrlo sam počastvovana što je odabrala da nosi 'Sentaler' kaput tokom posete Kanadi. Posebno me raduje što je iz moje kolekcije izabrala baš kaput sa rebrastim rukavima, koji je pravi zaštitni znak moje firme. Nosila ga je sa produhovljenošću i elegancijom i zaista ne mogu biti srećnija - izjavila je za Agencije, posredstvom svoje PR kuće "Nordstromate", Bojana Sentaler Nikolić.

Kaput vojvotkinje od Kembridža, kao i ostali kaputi koje kreira "Sentaler", izrađeni su od prirodnih vlakana, odnosno od runa alpaka peruanske lame, koja se gaji na visini iznad 5.000 metara, a koja je mnogo toplija, mekša, ali i skuplja od obične vune. Za razliku od vune, alpaka ne sadrži lanolin, što odevni predmet čini hipoalergičnim i pogodnim i za osetljivu ljudsku kožu.

Otkad je ustanovljen 2009. godine, brend "Sentaler" je postao sinonim za elegantni, sofisticirani stil. Odeća koju kreira Bojana Sentaler Nikolić je izuzetnog kvaliteta, ručno dorađena, prilagođena silueti moderne žene.

Tridesetdvogodišnja dizjanerka je rođena u Beogradu, a u Kanadu se doselila kada je imala osam godina. Diplomirala je na školi biznisa na Univerzitetu "Jork" u Torontu. U Dubaiju, na Bliskom istoku, sticala je medijsko-marketinšku praksu, ali se opredelila za ono što je najviše volela – modnu kreaciju. Veliki uticaj na nju imao je i susret s kreatorom Karlom Lagerfeldom.

Firma "Sentaler" i njen osnivač, kreativna dizajnerka i direktorka postale su poznate naročito otkad je beli kaput izrađen takođe od alpake u novembru prošle godine na zakletvi (tada) novog premijera Kanade, Džastina Trudoa, nosila njegova supruga Sofi Gregoar Trudo. Među poznatim damama koje nose modnu odeću Bojane Sentaler Nikolić su i zvezda TV serije "Seks i grad" Kim Katral, dobitnica nagrade EMI Tatjana Maslani, i druge.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/gettyimages

Slične Vesti