Kažu da su oni najveći i najuspešniji zapravo najjednostavniji i najskromniji, a Luka Modrić je pravi primer te rečenice.
Legendarni i proslavljeni hrvatski fudbaler tokom profesionalne karijere slovio je za najboljeg fudbalera sa našeg podneblja, a da li ste znali kako izgleda njegova torta za rođendan?
Instagram
Upravo najjednostavnije moguće i za pripremu i što se izgleda tiče. Rođendani dece, supruge i njegov su dani u godini kada sebi dozvoli neki „slatki greh” pa pojede parče torte.
Fotografija sa proslave jubilarnog 40. rođendana proslavljenog sportiste danima je glavna tema društvenih mreža, te se neretko mogu pronaći pošalice na račun toga kako izgleda Modrićeva torta za divan dan.
Naime, u pitanju je čiz kejk sa bobičastim voćem koji osvežava i zasladi taman toliko da se ne pretera sa šećerom, a Vanja ga obožava jer je jednostavan za pripremu.
Pročitajte Ovo su rođene sestre Luke Modrića, ne zna se koja je lepša Diora ili Jasmina
A evo recepta kako biste i vi isprobali omiljeni Lukin slatkiš, mada verujemo da svi već dobro znamo jer je jednostavan za pripremu.
Sastojci:
300 g Plazma keksa ili bezglutenskog keksa (za osobe na bezglutenskoj dijeti)
5 kašika mleka
180 g maslaca ili margarina
Beli fil
1 kom Ella sira (450 g)
1 krem fix
1 vanilin šećer
50 ml vode
1 želatin (10 g)
500 ml biljne pavlake (Meggle)
220 g šećera u prahu
Voćni fil
450 g crvenog voća (ja sam koristila maline i kupine)
100 ml vode
1 želatin (10 g)
50 ml vode za želatin
4 kašike šećera
Instagram
Priprema:
Skuvati voće sa vodom i šećerom (oko 10 min). Jedan želatin ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim keksom i mlekom. Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
Ostaviti da se stegne u frižideru dok mutite beli fil.
Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri oko 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Ostaviti čiz kejk u frižideru da odstoji u kalupu od 6 do 8 sati. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa i to je to... Vaš čiz kejk je gotov!
Pročitajte još
Znate li koliko godina ima Viki Miljković? Danas joj je rođendan, a slavlje je duplo
Rođendan Viki Miljković je danas
18/12/2025
Saznajte višeKo želi može da čestita: Bivša supruga Dženana Lončarevića ne krije ponos, dugo je čekala ovaj dan
Sin Dženana Lončarevića završio fakultet
18/12/2025
Saznajte višeBiljana Ristić se vratila u Beograd, u osmoj decenije lepša je nego što je pamtimo
Biljana Ristić ponovo u Beogradu
18/12/2025
Saznajte višePraznični dom Lene Kovačević kao iz bajke: Spoj luksuza i novogodišnjeg duha
Dom Lene Kovačević oduševio
18/12/2025
Saznajte višeZdravko Čolić kakvog ne poznajemo, opušten i nasmejan u društvu prijatelja
Zdravko Čolić u društvu prijatelja
17/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)