Kažu da su oni najveći i najuspešniji zapravo najjednostavniji i najskromniji, a Lionel Mesi je pravi primer te rečenice.
Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti, smatra se za najboljeg fudbalera svih vremena a da li ste znali kako izgleda Mesijeva torta za rođendan?
Photo by Pascal Le Segretain Getty Images via Guliver
Upravo najjednostavnije moguće i za pripremu i što se izgleda tiče. Rođendani dece, supruge i njegov su dani u godini kada sebi dozvoli neki „slatki greh” pa pojede parče torte.
Fotografija sa 36. rođendana proslavljenog sportiste danima je glavna tema društvenih mreža, te se neretko mogu pronaći pošalice na račun toga kako izgleda Mesijeva torta za divan dan.
Naime, u pitanju je tart sa jagodama koji osvežava i zasladi taman toliko da se ne pretera sa šećerom, a Antonela ga obožava jer je jednostavan za pripremu.
Mesijeva torta - recept ćete već sutra isprobati
A evo recepta kako biste i vi isprobali omiljeni slatkiš najboljeg fudbalera na svetu.
Sastojci:
Testo
200 g brašna
100 g hladnog putera, naseckanog
20 g šećera u prahu
hladna voda, za povezivanje sastojaka
malo soli
Instagram
Fil
500 ml mleka
3 žumanceta
80 g šećera
30 g kukuruznog brašna
1 štapić vanile
200 ml slatke pavlake (umućene)
2 korpice (500 g) svežih jagoda, skinute peteljke, oprane i prepolovljene
2 supene kašike džema od jagoda ili voćnog želea
Pročitajte: Klubove menja ali ženu nikad - Mesi i prelepa Antonela imaju ljubavnu priču iz bajke, ovo je stvarno retkost
Priprema:
Staviti sve suve sastojke u mikser i izmutiti. Dodati puter i mešati dok smesa ne počne da se mrvi.
Postepeno dodavati vodu i oblikovati smesu u kuglu.
Izmesiti testo par puta i ohladiti u frižideru 1 sat.
Izvaljati testo na debljinu od 3 mm i složiti ga u podmazanu modlu za tart prečnika 26 cm. Izbuškati testo viljuškom.
Prekriti testo papirom za pečenje i posuti pirinčem ili pasuljem da se tart pritisne. Peći 15 minuta na 180°C. Izvaditi pasulj i peći još 5 minuta. Ostaviti testo da se ohladi.
Preseći štapić vanile i dodati ga u mleko. Polako prokuvati mleko kako bi upilo aromu vanile. Umutiti žumanca i šećer, a zatim dodati kukuruzno brašno i dobro sve izmešati da se dobije glatka smesa.
Izvaditi štapić vanile iz mleka i sipati ključalo mleko u smesu jaja uz energično mešanje. Vratiti smesu u šerpu i prokuvati, uz redovno mešanje drvenom varjačom, da se smesa zgusne.
Preliti smesu za fil u činiju i prekriti providnom folijom (folija mora da dodiruje površinu fila kako se ne bi stvorila korica).
Ostaviti smesu da se ohladi. Kada se smesa ohladi, pažljivo umešati pavlaku.
Filom napuniti testo za tart i preko poređati jagode. U maloj šerpi (ili mikrotalasnoj) zagrejati džem i supenu kašiku vode pa krčkati par minuta. Premazati jagode sirupom kako bi dobile lep sjaj.
Slične Vesti
Dragana Katić proslavila 59. rođendan, od njega poklon sija zlatnim sjajem
Rođendan Dragane Katić proslavljen je juče
03/08/2024
Saznajte višePročitajte još
Od Duška samo 7, a od Jovanovića.... Mlad košarkaš: Evo koliko je Jelena starija od novog dečka
Jelena Karleuša starija je od svog novog dečka
17/06/2025
Saznajte višeJelena Karleuša potvrdila vezu sa Jovanovićem: Provodim lepe trenutke sa njim
Jelena Karleuša u vezi sa našim poznatim košarkašem
17/06/2025
Saznajte višeJelena Đoković oduvaće ovoliko svećica na torti, ko bi rekao? Deluje dosta mlađe
Jelena Đoković slavi rođendan
16/06/2025
Saznajte višePodatak iz biografije koji malo ko zna, ova tri fakulteta upisala je Milica Milša
Obrazovanje Milice Milše je veoma interesantno
16/06/2025
Saznajte višeDobro protrljajte oči! Da, ovo je zaista novi Miloš Biković, kakva transformacija FOTO
Miloš Biković izgled je promenio zbog potreba serije
16/06/2025
Saznajte višeTačno mesec dana posle Evrovizije, Princ od Vranje oduševio: Stigla je Lejla
Nova pesma Princa od Vranje izašla je danas
16/06/2025
Saznajte više
Komentari (0)