Kažu da su oni najveći i najuspešniji zapravo najjednostavniji i najskromniji, a Lionel Mesi je pravi primer te rečenice.
Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti, smatra se za najboljeg fudbalera svih vremena a da li ste znali kako izgleda Mesijeva torta za rođendan?
Photo by Pascal Le Segretain Getty Images via Guliver
Upravo najjednostavnije moguće i za pripremu i što se izgleda tiče. Rođendani dece, supruge i njegov su dani u godini kada sebi dozvoli neki „slatki greh” pa pojede parče torte.
Fotografija sa 36. rođendana proslavljenog sportiste danima je glavna tema društvenih mreža, te se neretko mogu pronaći pošalice na račun toga kako izgleda Mesijeva torta za divan dan.
Naime, u pitanju je tart sa jagodama koji osvežava i zasladi taman toliko da se ne pretera sa šećerom, a Antonela ga obožava jer je jednostavan za pripremu.
Mesijeva torta - recept ćete već sutra isprobati
A evo recepta kako biste i vi isprobali omiljeni slatkiš najboljeg fudbalera na svetu.
Sastojci:
Testo
200 g brašna
100 g hladnog putera, naseckanog
20 g šećera u prahu
hladna voda, za povezivanje sastojaka
malo soli
Instagram
Fil
500 ml mleka
3 žumanceta
80 g šećera
30 g kukuruznog brašna
1 štapić vanile
200 ml slatke pavlake (umućene)
2 korpice (500 g) svežih jagoda, skinute peteljke, oprane i prepolovljene
2 supene kašike džema od jagoda ili voćnog želea
Pročitajte: Klubove menja ali ženu nikad - Mesi i prelepa Antonela imaju ljubavnu priču iz bajke, ovo je stvarno retkost
Priprema:
Staviti sve suve sastojke u mikser i izmutiti. Dodati puter i mešati dok smesa ne počne da se mrvi.
Postepeno dodavati vodu i oblikovati smesu u kuglu.
Izmesiti testo par puta i ohladiti u frižideru 1 sat.
Izvaljati testo na debljinu od 3 mm i složiti ga u podmazanu modlu za tart prečnika 26 cm. Izbuškati testo viljuškom.
Prekriti testo papirom za pečenje i posuti pirinčem ili pasuljem da se tart pritisne. Peći 15 minuta na 180°C. Izvaditi pasulj i peći još 5 minuta. Ostaviti testo da se ohladi.
Preseći štapić vanile i dodati ga u mleko. Polako prokuvati mleko kako bi upilo aromu vanile. Umutiti žumanca i šećer, a zatim dodati kukuruzno brašno i dobro sve izmešati da se dobije glatka smesa.
Izvaditi štapić vanile iz mleka i sipati ključalo mleko u smesu jaja uz energično mešanje. Vratiti smesu u šerpu i prokuvati, uz redovno mešanje drvenom varjačom, da se smesa zgusne.
Preliti smesu za fil u činiju i prekriti providnom folijom (folija mora da dodiruje površinu fila kako se ne bi stvorila korica).
Ostaviti smesu da se ohladi. Kada se smesa ohladi, pažljivo umešati pavlaku.
Filom napuniti testo za tart i preko poređati jagode. U maloj šerpi (ili mikrotalasnoj) zagrejati džem i supenu kašiku vode pa krčkati par minuta. Premazati jagode sirupom kako bi dobile lep sjaj.
Slične Vesti
Dragana Katić proslavila 59. rođendan, od njega poklon sija zlatnim sjajem
Rođendan Dragane Katić proslavljen je juče
03/08/2024
Saznajte višePročitajte još
Sestre Gobović objavile singl „Olivera“, uvod u album „Trag večnosti“
Sestre Gobović predstavile su numeru „Olivera“, objavljenu pod okriljem PGP RTS, kroz koju ispisuju poetsku i muzičku posvetu istorijskoj junakinji, najavljujući album „Trag večnosti“
05/12/2025
Saznajte višeUdala se Kim Katral (69), mladoženja mlađi 14 godina
Udala se Kim Katral za 14 godina mlađeg inženjera
05/12/2025
Saznajte višeBogdan Diklić presekao, rastanak je bio neminovan
Bogdan Diklić napustio KK Partizan
05/12/2025
Saznajte višeKnez na koncertu okupio pola Beograda, u prvom redu supruga Tatjana i ćerke
Nenad Knežević Knez održao solistički koncert u Sava centru
04/12/2025
Saznajte višeOn je najbolji drug Andrije Miloševića: Nije glumac, ali je u vezi sa njegovom koleginicom
Najbolji drug Andrije Miloševića je muzičar
04/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)