Glumica Neda Arnerić je njega prvog volela: Kada sam dobio vest da je umrla, bio sam očajan

Glumica Neda Arnerić je njega prvog volela: Kada sam dobio vest da je umrla, bio sam očajan

Autor: | 13/01/2020

0

Glumica Neda Arnerić je prerano otišla iz života svih nas, ostavivši neizbrisiv trag, osmeh i nezaboravne uloge po kojima ćemo je pamtiti. Njena prva ljubav je bio Dejan Karaklajić

Glumica Neda Arnerić je prvi put rekla da reditelju Dejanu Karaklajiću, čoveku koji je osmislio čuvenu špicu za dnevnik RTS-a, čije ime stoji iza Maksimetra i Kino oka, kao i iza "Ljubavnog života Budmira Trajkovića". Sa Nedom se, prema jednoj od priča, sreo na snimanju "Užičke republike", a prema drugoj kada je ona imala 21 godinu, već je bila poznata u svetu filma, a on 25 godina i bio na služenju vojnog roka.

Ljubav između mladih i ambicioznih ljudi je trajala tri godine, nakon kojih su zaključili da je vreme da svako od njih nastavi svojim putem. Kraj ljubavi nije doneo neprijateljstvo, naprotiv, ostali su prijatelji čitav život.

- S njom sam bio u braku gotovo tri godine. Ona je divna žena i jedna od malobrojnih koja nema ni trunku sujete. I danas mi je izuzetno dobar prijatelj i redovno se čujemo telefonom. Zanimljivo je da je Neda rođena istog dana kada i moja mama, kao i baka. Ispostavilo se da su tri veoma važne osobe u mom životu rođene na isti dan. Njih tri su se obožavale i posle našeg razvoda, Neda ih je obilazila i dolazila s njima da se druži - ispričao je Dejan jednom prilikom u vreme kada nije bilo ni pomisli da život za Nedu ima drugi plan i da njeno postojanje na ovom svetu ima kratak rok.

Glumica Neda Arnerić je sa Dejanom ostala prijatelj do kraja života

Dejana je veoma potresla vest o njenoj iznenadnoj smrti pre četiri dana u 67. godini, jer ih je vezivalo mnogo zajedničkih stvari, kao i ljubav koja im se dogodila u vreme kada su želeli da osvoje svet svojim talentom.

- Neda nije otišla. Zvuči patetično, ali nije, tačno je. Kada sam dobio vest da je umrla, bio sam očajan. Dugogodišnji smo prijatelji. Kako to da je više nema... Poslednja dva dana sam toliko video njenih slika, delova filmova, celih filmova, da sam osetio da ona ne može da ode. Njen neverovatan osmeh, lepota, kretnja, intonacija glasa, sve je tu - rekao je Karaklajić za Kurir i napomenuo:

- Gledajući je i slušajući, nisam više bio tužan. Uspela je, bez ikakve namere, da ostavi neizbrisiv trag iza sebe. Njena jednostavnost, prirodnost, nepretencioznost u životu, kao i na filmu, pozorištu, televiziji, kada je gledamo, čine je bliskom i time nas pleni. Njena duša je vesela, dobra, ali i napaćena, puna radosti i tuge, kao da u svakom trenutku oseća ceo svet.... Kada zaželim, vidim i videću i osetiću Nedu, višeslojnu, talentovanu, lepu i preblagu, punu razumevanja za ljude oko sebe. Tu je Neda, zauvek... I nije patetika, jednostavno je tako - rekao je Dejan preplavljen emocijama, za navedeni list.

Iako je brak između njih trajao samo tri godine, glumica i režiser su ostali u kontaktu do kraja života. Dejan joj je kupio prvog psa, pinča Bilija, koji je živeo 17 godina.

Glumica Neda Arnerić je zbog Dejana rekla „ne“ agentima iz Holivuda

- Želela je da vodi jednostavan život u Beogradu okružena porodicom i prijateljima - zaključuje reditelj.

Slavna glumica je više od 35 godina bila u skladnom braku s doktorom Miloradom Mešterovićem, koji je preminuo 2019. nakon teške bolesti. Neda je simbolično otišla njemu zagrljaj na dan njegovog rođenja. Dve godine je bila u braku s legendarnim glumcem Radetom Markovićem, koji je bio 32 godine stariji od nje i to je bila „zabranjena ljubav“.

- Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali među nama se sve fenomenalno uklapalo. Nisam shvatala zbog čega se svi zgražavaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, s mojom mamom na čelu. Možete da zamislite - rekla je Neda Arnerić tokom jednog intervjua.

Sahrana daleko od očiju javnosti

Vreme i mesto sahrane Nede Arnerić nije još saopšteno, a kako navodi pomenuti list, glumica će biti ispraćena u krugu porodice.

- Neda će verovatno biti pokopana pored svog Miše. Porodica želi da to obavi u najužem krugu - otkrio je prijatelj glumice.

Hellomagazin.rs ATA Images/printscr/Youtube

Slične Vesti