Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić zablistao na crvenom tepihu u Kanu

Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić zablistao na crvenom tepihu u Kanu

Autor: | 09/04/2024

0

Premijera serije „Sablja, održana u čuvenoj dvorani „Limijer”, u okviru Kanskog festivala serija, pozdravljena je dugim i iskrenim aplauzom.

Profimedia

 

Posebna pohvala našem glumačkom i autorskom timu ogleda se i u činjenici da je „Sablja” jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju prestižnog festivala.

Pročitajte: Kakav izbor! Ovaj glumac će igrati Zorana Đinđića u seriji Sablja, a evo i ko su vođe Zemunskog klana

Prikazivanju prve dve epizode dramske serije, koja govori o okolnostima pod kojima je 2003. godine ubijen premijer Zoran Đinđić, prisustvovao je deo glumačke i autorske ekipe.

Glumac Dragan Mićanović, koji tumači glavnu ulogu, preneo je prve utiske.

– Dan u Kanu bio je veličanstven. Divan emotivan aplauz. Mogu reći da imamo jako dobru seriju – rekao je, između ostalog, glumac koji ne krije da je pred njim bio zahtevan zadatak.

Profimedia

 

– Bilo je teško, ali kad pogledate atmosferu u Kanu i reakcije publike, onda zaboravite sve teškoće i uživate u trenutku – priznao je Dragan Mićanović.

Premijera serije „Sablja” emotivno je dotakla i Ljubu Bandovića.

– Aplauz je bio toliko iskren i dug da je polako prelazio u emotivan. I ponosan sam, i srećan, i postiđen. Onako, baš sam kao mlada pred udaju. Ne znam kako drugačije da kažem. Ali, pre svega sam ponosan.

Profimedia

 

Nakon prikazivanja prve dve epizode kritičari su složni u oceni da Srbija ima seriju za evropsku i svetsku publiku. Posle Kana i obilaska nekoliko festivala u zemlji, serija „Sablja” biće prikazana i na RTS-u.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Profimedia