Supruga Gorana Šušljika otkrila kako su sinu saopštili da je usvojen: Nije bio previše zainteresovan...

Supruga Gorana Šušljika otkrila kako su sinu saopštili da je usvojen: Nije bio previše zainteresovan...

Autor: | 04/03/2024

0

Deca Irine Dečermić i Gorana Šušljika, iako nisu poznata javnosti, često se pominju kao primer beskrajne roditeljske ljubavi. Bračni par je prvo usvojio Đorđa, a četiri godine kasnije i Dušana.

Luka Šarac

 

Jedini „uslov” koji su postavili kada su aplicirali za usvajanje, bio je da deca budu u što mlađem uzrastu.

Pročitajte: Goran Šušljik otkrio kako su usvojeni sinovi baš njemu bili suđeni - Video sam ženu koja u naručju drži dete...

– Nismo mi puno razgovarali o usvajanju. Nekako smo intuitivno krenuli u tu priču. Meni je bilo izuzetno važno da postanem majka. Goran me je podržao – ispričala je kompozitorka, gostujući u emisiji „150 minuta” na TV Prva.

Govoreći o proceduri koja prati usvajanje, Irina je istakla da je korisna i neophodna.

Privatna Arhiva

 

 – Tokom dva i po meseca prođete kurs sa psihologom u Centru za socijalni rad, tokom kojeg se suočavate sa pitanjima koja možda ne biste sebi postavili. Jedno je želja, drugo realnost i život sa detetom.

– Sećam se kad su nas pozvali iz Pirota i rekli da postoji jedan dečak koji se zove Đorđe, odmah sam znala da je to naše dete. Nisam morala da ga vidim, već je bio moj – priznala je Irina Dečermić, ne krijući da joj je teško palo što već posle prvog susreta nisu mogli da ga povedu kući.

Pročitajte: Filmska priča Zvonimira Bobana - Sa suprugom usvojio četvoro dece, dobili peto, razveli se, a onda...

Po savetu psihologa, Đorđu su rekli da je usvojen kad je imao četiri godine.

– Razlog više da mu tada saopštimo da ga je druga mama rodila bio je i taj što je u to vreme trebalo da nam se pridruži i Dušan. Počelo je upoznavanje sa identitetom, ali nije bio previše zainteresovan za tu informaciju.

Privatna Arhiva

 

Dušan je, kao i njegov stariji brat, imao godinu dana kada se priključio porodici kao četvrti član.

– Bilo je malo ljubomore sa njegove strane, mada smo očekivali obrnutu situaciju. Opet, on se „borio” za neku svoju teritoriju.

Privatna Arhiva

 

Deca Irine Dečermić i Gorana Šušljika danas su tinejdžeri. Odrasli su okruženi ljubavlju i pažnjom, kako roditelja, tako i šire familije.

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Luka Šarac