Katolik ili pravoslavac? Marija i Verica Šerifović u žestokoj svađi oko Mariove veroispovesti VIDEO

Katolik ili pravoslavac? Marija i Verica Šerifović u žestokoj svađi oko Mariove veroispovesti VIDEO

Autor: | 22/02/2024

1

Sin Marije Šerifović katolik ili pravoslavac?

Marija Šerifović uz pomoć surogat-majke dobila je sina Marija, odjeknulo je na samom kraju 2023. godine, a danas gotovo svakodnevno pratimo kako pop zvezda uživa u čarima roditeljstva.

Instagram/serifovic

 
 

Marija nikada nije krila da joj je najveća želja da dobije dete, ali je na njeno ostvarenje čekala godinama. Konačno, početkom decembra, na svet je stigao Mario Šerifović.

Primer Marije Šerifović mnoge je podstakao da i sami počnu da razmišljaju o surogat-majčinstvu, proceduri koja u Srbiji još nije dozvoljena. Bilo kako bilo, život pobednice Evrovizije privlači pažnju javnosti, pitanja je mnogo, a jedno od njih je i planira li da krsti dete.

Marija i Verica danas su imale ozbiljnu raspravu, što smo videli na Instagramu, a do nje je došlo zbog pitanja da li će Mario biti katolik ili pravoslavac?

Pročitajte: Marija Šerifović napadnuta - Štetiš bebi, baci to!

Verica: Šta huliš sebe, šta? 

Marija: Ne hulim ja, šta ako on reši da bude katolik?

Verica: Šta ima on da reši, majka mu je pravoslavka, on posle nek radi šta hoće.

 

Krštenje dece surogat-majki

Katolička i pravoslavna učenja dele stav da uključivanje surogat-majke krši svetinju braka i umanjuje lični karakter bračnih odnosa.

- Pravoslavna crkva veruje da ljudsko biće nije prost skup ćelija, kosti i organa, niti da je čovek definisan isključivo biološkim faktorima.

„Čovek je stvoren po liku Božjem”, navodi se u dokumentu „Misija pravoslavne crkve u savremenom svetu”, koji su potpisali poglavari i velikodostojnici deset pravoslavnih crkava, među njima i SPC.

Dostojanstvo čoveka, ali i Božja volja, narušavaju se, smatraju pravoslavne crkve, kao i druge hrišćanske denominacije, surogat-materinstvom jer, pre svega, kidaju biološku vezu majke i deteta.

Pročitajte: Sin Marije Šerifović ima najluđu portiklu koju ste ikada videli i jednu poruku za svoju mamu

Ipak, što se tiče samog krštenja deteta rođenog uz pomoć surogat-majke, Srpska pravoslavna crkva nema zvaničan stav.

Pre nekoliko godina, Sinod Ruske pravoslavne crkve objavio je zvaničan dokument koji definiše stav prema krštenju dece rođene posredstvom surogat-majki. 

Edvin Kalić

 
 

U saopštenju stoji da će ruska crkva krstiti decu koju su rodile surogat-majke tek kada se roditelji pokaju u crkvi. 

Druga mogućnost da se krste je kada dete postane punoletno ili dostigne starosno doba u kome može samostalno da odluči želi li da primi hrišćansku veru.

Komentari (1)

Loading
Peter 16:19 08.03.2024
Odgovori

Dokad vise gurati Mariju Šerifovic u kojekakve žirije kad je jasno da ona osim lepog glasa nema nikakvo drugo znanje koje joj daje za pravo da ocenjuje necije pevanje a tek neciji scenski nastup ona tu tek nema nikakvo steceno znanje

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages

Najnovije vesti