Porodica donela odluku: Bata Živojinović više neće počivati u Aleji, evo gde se premeštaju posmrtni ostaci

Porodica donela odluku: Bata Živojinović više neće počivati u Aleji, evo gde se premeštaju posmrtni ostaci

Autor: | 20/02/2024

0

Posmrtni ostaci legendarnog Bate Živojinovića biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana u Beogradu. 

Antonio Ahel/ATAImages

 

Posmrtni ostaci Bate Živojinovića biće premešteni do 1. maja u Koraćicu, kako bi legendarni glumac počivao pored supruge Julijane Lule Živojinović, što je za života i želeo.

Ovu informaciju za Informer je potvrdio Batin sin Miljko Živojinović koji je istakao da su sve procedure ispoštovane i da će se velika želja njegovih roditelja konačno ostvariti:

Pročitajte: Lep i pametan, na dedu - Unuk Bate Živojinovića njegova slika i prilika, samo se u jednom razlikuju

- Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premešteni, međutim, tada je počela korona i sve je stopirano.

Miloš Tešić/ATAImages

 

- Posle toga otkriveno je da upravo kroz parcelu gde bi on trebalo da bude premešten prolazi vodovodna cev koju su iz vodovoda potom premestili.

Zatim smo čekali da prođe neko vreme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve rešeno, te možemo krenuti u proceduru premeštanja posmrtnih ostataka mog oca.

Milos Tešić/ATAImages

 
 

- Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će tačno datum biti, bićete obavšteni - kazao je Miljko Živojinović za "Informer" i dodao da je on obavio sve što je bilo do njega.

Pročitajte: Posle 13 godina u Srbiji! Sin Bate Živojinovića sa suzama u očima: Oprostili smo se preko video poziva uz pesmu Moj galebe

- Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam beli mermer, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim verskim i tradicionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim.

Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi bliski ljudi koji to budu želeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su želeli - kazao je Miljko Živojinović. 

Marija Mlađen/ATAImages

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević

Pročitajte još