Velika pobeda sina Ljubinke Klarić: Zavisnost je prošlost, odabrao je čime će se baviti

Velika pobeda sina Ljubinke Klarić: Zavisnost je prošlost, odabrao je čime će se baviti

Autor: | 06/10/2023

0

Sin Ljubinke Klarić patio od zavisnosti modernog doba

Kada je Ljubinka Klarić shvatila da njen sin Kosta ima problem sa zavisnošću, preduzela je sve korake kako bi dete usmerila na pravi put.

Luka Šarac

 

Klarićeva je već otvoreno pričala o javnosti da je njen sin zavisan od kompjutera i video-igara i podelila je sa kojim problemima se suočila dok je on stasavao.  

Pročitajte: Hidžab na glavi, osmeh na licu - Prva fotografija Ljubinke Klarić i ambasadora Balova (foto)

Posvećena majka odlučila je da sina, kog je dobila u braku sa Nebojšom Jovanovićem, usmeri na pravi put, i da mu prioritet više ne bude računar. Kosta sada ima zdravu naviku i novi pogled na život.

Instagram

 

‒ Danas je teško odgajati dete. Kosta trenutno ide kod psihologa na odvikavanje od video-igrica. Provodio je više od osam sati dnevno pored kompjutera, najviše dok je bio na letnjim raspustima. Sve vreme je bio razdražljiv. Pomoću terapije je boravak ispred kompjutera sveo na dva sata i postao je drugačije dete! Veseo je, a sve njegove lepe osobine, za koje sam bila sigurna da ih ima, konačno su došle do izražaja. Šalimo se i zezamo svakog jutra i nema lepšeg osećaja od tog ‒ ispričala je svojevremeno za medije.

Sada je njen sin, pored smanjenog vremena za računarom, odlučio da se posveti sportu.

Sin Ljubinke Klarić počeo je da igra tenis, i nedavno se pojavio na snimku u kom razgovara sa Novakom Đokovićem. Kosta je sada posvećen ovom sportu i redovno ide na treninge, čak četiri puta nedeljno.

 

 

U simpatičnom snimku prvi reket Srbije i budući teniser razmenili su nekoliko šala, a Nole je imao i nekoliko saveta za tinejdžera.

Ljubinka je svojevremeno rekla da je vreme za kompjuterom i video-igre bio način da Kosta pobegne od problema i osećanja stvarnog sveta.

Pročitajte: Ljubinka Klarić otvorila dušu - Ne želim da imam više dece, sin mi je na odvikavanju

– Kad dete nešto što mu je potrebno ne dobija u stvarnom životu, onda pobegne u virtuelni svet. Kod Koste je uzrok za beg u svet igrica bio taj što nije imao dovoljno prijatelja, pa ih je sticao pomoću interneta. To mu je odgovaralo jer su sve neprijatne situacije rešavali tako što bi se isključili s kompjutera i otišli, dok u stvarnom životu to ne ide baš tako – objasnila je glumica svojevremeno.

Vidoje Manojlović

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jelena Jovanov

Slične Vesti