Poznata i neutešna lica: Jagoš Marković sahranjen uz zvuke pesme, jecaje porodice i najveća imena domaćeg glumišta

Poznata i neutešna lica: Jagoš Marković sahranjen uz zvuke pesme, jecaje porodice i najveća imena domaćeg glumišta

Autor: | 27/09/2023

0

Sahrana Jagoša Markovića

Posle emotivne komemoracije u Narodnom pozorištu, slavni reditelj Jagoš Marković ispraćen je u večnu kuću na beogradskom Novom groblju.

ATA Images

 
 

Tužnoj povorci nije bilo kraja. Od velikana naše scene oprostile se se brojne kolege, glumci, čak i pevači, što govori koliko je bio poštovan i voljen u različitim sferama kulture i šou biznisa. Jedno sa drugim možda ne ide, ali on je, zahvaljujući svojoj kreativnosti, genijalnosti i nadasve duhu, uspeo sve to uspešno da spoji.

Pročitajte: Tužna objava prve supruge Jagoša Markovića - Sve najbolje i sve najgore pokupila sam od tebe...

- Jagoš je mnogo voleo glumce i njega su svi obožavali. Znam da bi želeo da danas svi zajedno slavimo pozorište - rekla je na komemoraciji upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović. Svi su došli, zaista, ali bol zbog preranog odlaska neponovljivog stvaraoca nisu mogli da sakriju.

ATA Images

 

Za porodicu utehe nema. Majka Bosa, ćerke Marija i Teodora, supruga Suzana sa ćerkama Petrom i Tarom i unucima, zetovi... Neutešna je bila i Radmila Živković, koja je održala emotivan govor na sceni nacionalnog teatra, iz kapele je u suzama izašla i Vesna Trivalić.

ATA Images

 

Jagoša je na večni počinak ispratila cela srpska glumačka i umetnička scena: Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Seka Sablić, Sergej Trifunović, Dragan Bjelogrlić sa sinom Aleksejem, Olga Odanović, Nina Janković, Zoran Cvijanović, Andrija Milošević, Gorčin Stojanović, Svetozar Cvetković, Petar Strugar, Nenad Jezdić, Tamara i Miodrag Dragičević, Gordan Kičić, ali i princ Filip Karađorđević, folk pevačica Ana Bekuta, novinarke Olja Bećković i Tanja Peternek... I mnogi drugi.

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

“Iza sebe je ostavio grandiozna dela i onda otišao u večnost”, kako je rekao Jug Radivojević. Večnost je drugo ime Jagoša Markovića. Čuveni reditelj sahranjen je uz reku suza i zvuke pesme “Šta će biti ko to zna”.

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti