Zakazana sahrana Jagoša Markovića: Evo pored koga će počivati reditelj

Zakazana sahrana Jagoša Markovića: Evo pored koga će počivati reditelj

Autor: | 25/09/2023

0

Sahrana Jagoša Markovića zakazana

Pozorišni reditelj Jagoš Marković napustio nas je 22. septembra u 57. godini života.

Kako mediji navode, komemoracija povodom smrti reditelja, biće održana u sredu 27. septembra u 11 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ata Images

 

Opelo je zakazano istog dana, u 14 časova, na Novom groblju u Beogradu, a sahrana, pola sata kasnije, u Aleji zaslužnih građana, gde će počivati pored istaknutih ličnosti u našj zemlji, koji su mnogo doprineli svojim radom.

Da je posedovao ogroman talenat govori i činjenica da je počeo da režira već sa 12, i da je tokom bogate i uspešne karijere nagrađen sa više od 50 priznanja.

Pročitajte: Ista otac - Ćerka pokojnog Jagoša Markovića je omiljena među glumcima

 

Radna energija Jagoša Markovića bila je izuzetna, a svaka predstava sa njegovim potpisom bila je posebna priča koja je izazivala različite reakcije. Stvaralaštvo uključuje hvaljene naslove kao što su adaptacije klasika "Pokondirena tikva", "Gospođa ministarka", "Hasanaginica", "Učene žene", “Gospoda Glembajevi” i mnoge druge.

Jedna od poslednjih bilo je novo igranje komada "Čudo u Šarganu". Uz to, Marković je bio prvi pozorišni reditelj sa prostora Srbije i Crne Gore koji je nakon rata režirao u Hrvatskoj.

Ata Images

 
 

Istaknuti umetnik promenio je lice srpskog teatra, a među prijateljima je bio poznat kao veliki šoumen pored kojeg nikad nije dosadno. Voleo je da prepričava neverovatne dogodovštine, umeo je da zapeva i neku opersku ariju, čak i da se digne na nožne prste podražavajući balerine.

Ni njegov privatni život nije bio ništa manje uzbudljiv. Iza sebe je ostavio dva braka, sa Aleksandrom Glovacki i glumicom Vanjom Milačić, i dve ćerke.

Kolege, glumci, saradnici, pozorišta širom bivše države i brojni poštovaoci opraštali su se od Markovića na društvenim mrežama.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images

Pročitajte još

Najnovije vesti