Irfan Mensur promenio prezime, ovo je istina o njegovom poreklu

Irfan Mensur promenio prezime, ovo je istina o njegovom poreklu

Autor: | 31/07/2023

0

Glumac Irfan Mensur poznat je po brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama, ali uprkos dugogodišnjem prisustvu u medijima i javnom životu pojedini detalji iz njegove privatnosti, posebno oni vezani za poreklo i porodicu, malo su poznati.

Petar Đorđević

 

Irfan Mensur rođen je kao Irfan Kurić 1952. godine u Sarajevu. Njegov otac Mensur Kurić rodom je iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa. Irfanova majka Nada potomak je grofovske porodice Alaupović, i sa njene strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Otac mu je bio musliman, majka hrišćanka.

Pročitajte: Dani strepnje i neizvesnosti - Bivša Žena Irfana Mensura doživela težak moždani udar

Kada su mu se roditelji razveli, Irfan odlazi iz Sarajeva i seli se u Niš kod oca i maćehe Miroslave Mime Vuković.

Petar Đorđević

 

Irfan je selidbu i život na novoj adresi doživeo veoma traumatično, a godine provedene u Nišu teško je podnosio. Međutim, kako je Mima bila glumica, preko njenih prijatelja i on se zainteresovao za tu umetnost. Kada je maturirao, preselio se u Beograd i upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Tada je prezime Kurić promenio u Mensur, po očevom imenu.

Pročitajte: Srna Lango i Irfan Mensur ponovo zajedno! Sinovi presrećni, Pavle posebno!

U jednom intervjuu izjavio je da je to učinio kako bi iza sebe ostavio nešto, kako bi stvorio novu malu porodičnu lozu, te dodao da su roditelji znali za njegovu nameru i da se nisu tome protivili.

Mirko Tabašević

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti