Ovo je majka Zlatana Ibrahimovića: Nekad se mučila kao čistačica, danas ima crkvu od 9 miliona evra FOTO

Ovo je majka Zlatana Ibrahimovića: Nekad se mučila kao čistačica, danas ima crkvu od 9 miliona evra FOTO

Autor: | 12/07/2023

1

Majka Zlatana Ibrahimovića od sina dobila crkvu

Zlatan Ibrahimović majci Jurki kupio crkvu za 9,24 miliona evra, sestri apartman u Novalji, polubratu Aleksandru dao holding, ocu stan, a nekretnine u Njujorku i Majamiju prebacio na rajske zone...

Marco Luzzani/Getty Images

 
 

Kako piše Imperijal, nekadašnji švedski reprezentativac bosanskog porekla kupio je majci crkvu u Švedskoj za 9,24 miliona evra.

Pomenuti portal navodi da je Ibrahimovićeva priča ujedno vodič kako milijarderi njegovog ranga upravljaju svojim luksuznim nekretninama preko firmi registrovanih na članove porodice, kao i preko advokatskih timova specijalizovanih za transfer vlasništva u „poreske oaze“.

Pročitajte: Sve je stekla sama - Iznenadićete se čime se bavi i koliko na računu ima supruga Zlatana Ibrahimovića

Jedan od najboljih fudbalera sveta rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra. 

Profimedia

 
 
 

− Navodno je otac ušao u brak da bi dobio švedske papire – otkrio je jednom prilikom Zlatan, čiji su se roditelji rastali pre nego što je on napunio dve godine. Nikada se nisu dobro slagali, a kada su svađe postale učestalije, razvod je bio neminovan.

Pročitajte: Plavi na mamu, šmekeri na tatu - Upoznajte sinove Zlatana Ibrahimovića FOTO

Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su da žive sa majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

„Znala nas je tući, grditi, nije imala sreće sa muževima, ništa joj nije išlo kako je želela, ali nas je volela“, napisao je proslavljeni golgeter u autobiografiji „Ja sam Zlatan.

Da bi prehranila brojnu porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, nekada i po 14 sati dnevno. Zlatan je često išao sa njom da joj pomogne i za to dobijao mali džeparac.

− Uvek je imala moju ljubav. Zaslužila je – kaže danas Zlatan Ibrahimović.

Privatna Arhiva

 

Iako je svojim fudbalskim umećem, ali i ponašanjem van terena, odavno postao idol mlađih generacija, Ibrahimović nikada nije krio da je u detinjstvu bio problematičan, krao je bicikle i upadao u različite „nezgodne“ situacije.

Od najranijih dana bio je nemiran, što njegova stroga majka nije tolerisala. Tako je, kada je pao sa krova vrtića i došao kući uplakan i sa modricama, očekujući zagrljaj i utehu, od majke dobio batine zato što se peo na krov.

Imago Images

 
 

U kakvog čoveka je Zlatan stasao možda najbolje svedoče reči njegovog ujaka Gojka Gravića, koga su novinari pronašli u rodnom mestu u Hrvatskoj.

Pročitajte: Crni Ferari i zgodna devojka - Zlatan Ibrahimović uhvaćen u Milanu FOTO

− Pričali su mi naši ljudi koji su tamo živeli da bi Zlatanu jedna gospođa, Šveđanka, davala sendvič ili nešto slatko kad mu je majka radila. I da je posle, kad se proslavio, došao u posetu i doneo ček, niko ne zna na koliko novca, navodno jako puno. Nije je zaboravio.

Marco Luzzani/Getty Images

 

 

Komentari (1)

Loading
Zd-ns 22:35 13.07.2023
Odgovori

Ibrahimovic, citajuci ovaj tekst je nadmasio mnoge sportiste, taj covek zaista ima veliko srce, svaka mu cast, odrastajuci u teskim zivotnim uslovima, nikog nije zaboravio ko mu je pomogao i svakom se oduzio. Neka si srecan i uspesan u daljem zivotu.

hellomagazin.rs Marco Luzzani/Getty Images

Pročitajte još