Rasta nije pušten na slobodu, ostaje u pritvoru

Rasta nije pušten na slobodu, ostaje u pritvoru

Autor: | 05/10/2020

0

Stefan Đurić Rasta uhapšen je u petak 3. oktobra u popodnevnim satima u centru Beograda. Kod repera je, navodno, pronađeno nekoliko paketića nedozvoljenih supstanci. Policija je odmah pretresla i Rastin stan, gde je pronašla dodatnu količinu marihuane. U dogovoru sa tužiocem Višeg javnog tužilastva u Beogradu Rasta je u pritvoru zadržan 48 sati, ali najnovije informacije kažu da nije pušten na slobodu.

Više javno tužilaštvo je od suda tražilo da reper bude zadržan iza rešetaka, navodeći da postoji indicija da on nije samo konzumirao narkotike već i da se bavi trgovinom njima. Sudija je uvažio takav predlog i Rasta je juče u popodnevnim satima sproveden na izdržavanje pritvorske kazne od 30 dana.

Pročitajte: Uhapšen Rasta u centru Beograda?

Prema saznanjima dnevnog lista "Kurir", Đurić je u zgradu Palate pravde došao vidno nervozan i pod tremom. Kod sudije je rekao da on nije nikakav diler, već da je opšte poznato da samo konzumirao marihuanu i da je pronađena količina droge bila za ličnu upotrebu.

Stefan Đurić Rasta uhapšen i sproveden u zatvor

U zgradu Javnog tužilaštva stigao je ujutro oko deset časova i sve do dva sata po podne je davao izjavu. Nakon toga određena je pauza od 30 minuta, pa je sudija saopštio svoju odluku - Stefan Đurić Rasta tereti se za trgovinu opojnim drogama i određuje mu se pritvor od mesec dana.

Pročitajte: Prate ga kritike i osuda, a Stefan Đurić Rasta je u stvari tata za primer! (foto)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели STEFAN (@stefanrasta) дана 26. Авг 2020. у 8:28 PDT

Reper je iz Palate pravde odveden policijskim autom, dok su njegovi saradnici izašli na glavni ulaz, ne želeći da daju izjave za medije. Njegov advokat Vuk Tufegdžić rekao je za da Rastino zadržavanje u pritvoru smatra neosnovanim.

- Terete ga da ja marihuanu držao radi prodaje, a svi znaju da on nije diler, već da ju je konzumirao. Smatram da mu je neosnovano određen pritvor samo zato što je javna ličnost, da bi se pokazalo da i poznati završavaju iza rešetaka - rekao je Vuk Tufegdžić za ovaj list.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, instagram