Kralj Čarls odlikovao našu Roksandu Ilinčić! Slavna Beograđanka postala član uglednog Reda britanske imperije

Kralj Čarls odlikovao našu Roksandu Ilinčić! Slavna Beograđanka postala član uglednog Reda britanske imperije

Autor: | 20/06/2023

0

Veliko priznanje za srpsku kreatorku sa londonskom adresom – Roksanda Ilinčić dobila je specijalno priznanje od kralja Čarlsa za zasluge u modnoj industriji. Preciznije, postala je član uglednog Reda britanske imperije (MBE).

Odavanje ovakve počasti rezervisano je za osobe koje su dale „veliki doprinos umetnosti, nauci, medicini ili vladi u dugom vremenskom periodu“, navodi se u saopštenju kraljevske porodice.

Getty Images

 

Čarls je dodeljivao priznanja povodom prve zvanične proslave rođendana, održane proteklog vikenda uz brojne svečanosti u Londonu. Među istaknutim ličnostima kojima je tom prilikom ukazao posebnu čast našla se i legendarna Ana Vintur.

Pročitajte: Srpska modna vladarka Roksanda Ilinčić - Ćerka je moj najveći ponos!

Urednica američkog izdanja magazina „Vogue“, danas glavna i odgovorna u medijskom gigantu „Conde Nast“, već nosi titulu dame, kojom ju je 2017. godine nagradila kraljica Elizabeta. Poseduje i orden Britanske imperije, a sada je postala počasni pratilac, pridruživši se na toj poziciji Eltonu Džonu, Polu Makartniju i Dž. K. Rouling.

Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images

 

Dakle, Roksanda se našla u visokom i odabranom društvu. Proslavljena beogradska dizajnerka je, na izvestan način, postala i zaštitni znak londonske „Nedelje mode“, a njene kreacije vole mnoge slavne dame.

Među njima je i princeza od Velsa Kejt Midlton, koja je, vrlo verovatno, i za predstojeći Vimbldon pripremila nešto elegantno sa Roksandinim potpisom.

Chris Jackson/Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti