Preminula Tina Tarner: Kraljica roka izgubila bitku sa dugom i teškom bolešću

Preminula Tina Tarner: Kraljica roka izgubila bitku sa dugom i teškom bolešću

Autor: | 24/05/2023

0

Preminula je Tina Tarner. Koliko to nemoguće zvuči... „Nije se desilo“, „ona je besmrtna“, „jednostavno najbolja“, „živeće zauvek“ - tek su neke od prvih reakcija na tužnu vest koja je stigla iz Švajcarske, gde je poslednjih decenija živela kraljica rokenrola.

Kevin Winter Getty Images

 

Umrla je u svom domu u blizini Ciriha, posle duge borbe sa teškom bolešću. Sa njom je svet izgubio muzičku legendu i uzor, stoji u zvaničnom saopštenju na društvenim mrežama slavne pevačice. Tina Tarner bila je više od toga. Jedan je od najvećih i napopularnijih muzičkih umetnika svih vremena, sa preko 200 miliona prodatih albuma tokom karijere koja je trajala šest decenija. 

Pored bolesti, njeno srce slomile su i dve velike tragedije: nedavno je, u kratkom vremenskom intervalu, izgubila dva sina, Ronija i Krejga. Njen život, iako pun blistavih trenutaka, obeležili su i bolni, teški periodi, posebno tokom braka sa Ajkom Tarnerom, s kojim je počela karijeru. Ipak, čudesna energija koju je uvek emitovala oko sebe, večiti osmeh i vitalnost nikada je nisu napuštali.

Pročitajte: Emotivne reči Tine Tarner - Želim da se oprostim!

Profimedia

 

Tina je bezbroj puta obilazila planetu, održavala nezaboravne koncerte, punila najveće dvorane i stadione, osvojila najprestižnije nagrade, između ostalih i osam Gremija. Nekoliko puta gostovala je i u našoj zemlji. Poslednji nastup u Beogradu imala je na stadionu u Zemunu, juna 1990. godine.

Profimedia

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miguel Villagran Getty Images