Ana Divac prvi put o biološkim roditeljima ćerke Petre: Učila sam je da im bude zahvalna, posebno majci

Ana Divac prvi put o biološkim roditeljima ćerke Petre: Učila sam je da im bude zahvalna, posebno majci

Autor: | 15/05/2023

0

Ana Divac zahvalna biološkim roditeljima svoje ćerke

Javnosti je dobro poznato da su Ana i Vlade Divac, posle bioloških sinova Luke i Matije, dobili i ćerku Petru, koju su 1999. godine usvojili. Bračni par nikada nije razdvajao svoje troje dece, ali nije krio ni istinu od Petre.

Boško Karanović

 

Vodeći se primerom svojih roditelja, koji se godinama bave humanitarnim radom, i Petra je odlučila da uradi nešto za opšte dobro, pa je u okviru Fondacije Ana i Vlade Divac pokrenula projekat „Usvojeni za usvojene“, namenjen usvojenim mladim ljudima sa teritorije Beograda. U narednom periodu u planu je proširenje ciljne grupe podrške i na roditelje usvojene dece, najavila je nedavno Petra Divac za HELLO!.

Pročitajte: Beogradska rezidencija od koje zastaje dah - Pogledajte u kakvom luksuzu žive Ana i Vlade Divac (FOTO)

mirko tabašević

 

Na pitanje šta bi, iz ugla roditelja koji su usvojili dete, poručila roditeljima koji su tek na početku puta kojim je ona prošla Ana Divac je odgovorila:

‒ Mogu da pričam samo iz svog iskustva. Imam i biološku decu i znam da ne postoji razlika u ljubavi. Svesna sam da mi ne znamo sve o svom poreklu, kao i da svaka porodica nosi svoju dinamiku, i zato se nikad nisam brinula o Petrinom poreklu. Isto je i kad rodimo dete, ne dođe nam sa uputstvom, nego sledi traganje i povezivanje na način koji najbolje znamo kao roditelji.

Pročitajte: Ko se ne bi zaljubio u te krupne okice - Ovako je Petra Divac izgledala 1999. godine kada je stigla u Anin i Vladov dom FOTO

HELLO! arhiva

 

Supruga jednog od naših najboljih košarkaša svih vremena naglasila je da veruje da je ljubav najjača sila koja čini da sve prepreke prevaziđemo.

‒ Nijedno svoje dete ne gledam kao savršeno, znam im sve mane, kao i vrline, i sve ih jednako volim. Petru sam oduvek učila da bude zahvalna svojim biološkim roditeljima, posebno majci koja je imala hrabrosti i ljubavi da je rodi i da je da nekome ko će joj pružiti porodicu i sve što uz to ide. Nikada sebe kao majku nisam doživljavala kao bolju ili plemenitiju od njene biološke. Nas dve smo bile potrebne da Petru podignemo ‒ ona da je donese na ovaj svet, a ja da je gajim. I meni je to mnogo lepo, da smo na taj način spojene.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević

Slične Vesti

Najnovije vesti