Preminuo najvažniji čovek u Madoninom životu: Bez njega ne bi bila nigde, tužan dan za kraljicu popa

Preminuo najvažniji čovek u Madoninom životu: Bez njega ne bi bila nigde, tužan dan za kraljicu popa

Autor: | 03/04/2023

0

Preminuo Simor Stajn

Simor Stajn, osnivač izdavačke kuće „Sire Records“ i čovek koji je otkrio Madonu, preminuo je u nedelju u 81. godini. Čuveni menadžer, koji je pomogao u osnivanju Fondacije „Rokenrol kuće slavnih“ i koji je i sam primljen u „Rok hol“ 2005. godine, izgubio je bitku s rakom, navodi se u saopštenju njegove porodice.

Pročitajte: Na koga vam liči - Madonina ćerka osvaja modnu scenu (foto)

Profimedia

 

Stajn je bio poznat po tome što je umeo da nanjuši potencijal u moru muzičkih talenata, te je samostalno dao vetar u leđa imenima poput „Talking Headsa“ ili bendova „Depeche Mode“ i „The Smiths“. A njegovo najveće otkriće, za koje će se ispostaviti da je bilo i najunosnije u višedecenijskoj karijeri, jeste ono kada je ranih osamdesetih čuo demo-kasetu nepoznate pevačice-plesačice klupske njujorške scene. Bila je to niko drugi do Madona.

 

 

U svojim memoarima, objavljenim 2018. godine, kada se i penzionisao, napisao je kako mu se svideo glas mlade umetnice, a i njeno ime ga je privuklo. Stajn je ležao u bolnici kada je prvi put čuo za Madonu, ali je bio toliko nestrpljiv da se upoznaju da ju je doveo u svoju bolničku sobu. Čuveni muzički mogul nije mogao ni da sanja kako će izgledati prvi susret sa gospođicom Čikone, koja je pucala od mladosti, ambicije i želje za dokazivanjem.

 

 

„Bila je obučena u jeftinu pank odeću, izgledala je kao tip klinke iz kluba koja se nikako ne uklapa u okruženje kardiološkog odeljenja“, napisao je Stajn u memoarima. „Nije čak ni bila zainteresovana da me čuje kako objašnjavam koliko mi se dopao njen demo. 'Ono što sada treba da uradiš je da potpišeš ugovor za album sa mnom', rekla je Madona tada.“


Ostalo je istorija.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Frazer Harrison/Getty Images

Pročitajte još