Đina Lolobriđida dobila zvezdu na Bulevaru slavnih: U Americi su me oduvek tretirali kao kraljicu, to nikad ne zaboravljam

Đina Lolobriđida dobila zvezdu na Bulevaru slavnih: U Americi su me oduvek tretirali kao kraljicu, to nikad ne zaboravljam

Autor: | 02/02/2018

0

Legendarna italijanska glumica koju su zvali "najlepšom ženom sveta" Đina Lolobriđida dobila je zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih.

Iako ima 91 godinu, "La Lollo", kako je zovu u Italiji, zasijala je na holivudskoj svečanosti u nebeskoplavoj haljini sa zlatnim ornamentima.

Od pedesetih godina prošlog veka Lolobriđida je glumila u mnogim evropskim i američkim filmovima poput "Rimljanke", "Pasjeg života", "Trapeza", "Zvonara crkve Notr Dam" i "Nadmudri đavola".

U ovom poslednjem, koji je bio njena prva holivudska produkcija, Lolobrigida je glumila sa Hemfrijem Bogartom.

-Prema njoj, Merilin Monro izgleda kao Širli Templ, rekao je tada slavni Bogi.

-Šta da kažem? Dirnuta sam. Nisam očekivala da ću se nakon toliko mnogo godina ponovo vratiti ovde i biti obasuta tolikom ljubavlju, kazala je Lolobriđida.

-U Americi su me i inače razmazili. Čak i kada sam snimala prvi film tretirali su me kao kraljicu. Nikada to neću zaboraviti, nastavila je.

-Rođena sam u vreme kada je film bio stvarno, stvarno moćan. Mnogo više nego danas, kazala je jedna od najvećih evropskih diva.

-Zvezde iz onog doba, uključujući i mene, stekle su trajnu slavu, što me i danas ostavlja u čudu.

Osim s Bogartom, u karijeri je glumila i sa Sinatrom, Erolom Flinom, Rokom Hadsonom, Šonom Konrijem.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty