Oko 92-godišnje Đine Lolobriđide vodi se bitka gramzivosti i pohlepe: Ljubavnik joj oteo milione!

Oko 92-godišnje Đine Lolobriđide vodi se bitka gramzivosti i pohlepe: Ljubavnik joj oteo milione!

Autor: | 27/07/2019

0

Glumica Đina Lolobriđida u nedelju je na filmskom festivalu u Taormini na Siciliji primila nagradu za životno delo. Zahvaljivala je i davala intervjue kao istinska diva, nijednom rečju ne naznačivši usred kakve se drame nalazi.

U utorak je advokat filmske zvezde koju su na vrhuncu slave nazivali najepšom ženom na svetu objavio da je Đina Lolobriđida žrtva prevare u kojoj je ostala bez imovine vredne nekoliko milijona evra.

"Mis Lolobriđida žrtva je kriminala. Verovala je tom mladiću, a on ju je prevario i iskoristio", rekao je njen advokat.

Šta je tačno, trebao bi da utvrdi rimski sud, ali ovo je samo jedna od desetak parnica koju su pokrenuli njeni najbliži kako bi se dokopali njenog bogatstva. Sin i njen bivši, 34 godine mlađi španski ljubavnik udružili su snage kako bi oterali njenu poslednju simpatiju, bivšeg šofera i menadžera koji je, kako oni tvrde, iskoristio glumičinu poodmaklu dob i smanjene mentalne sposobnosti kako bi oteo veći deo njene imovine.

Iako je glumica poslednji od svojih više od 60 filmova snimila pre više od 20 godina, ona je i dalje velika zvezda, filmska ikona i simbol italijanske kinematografije. Jedna je od najvećih svetskih zvezda iz pedesetih i šezdesetih.

Lolobriđidin bivši menadžer Andrea Piacoli (32) optužen je da je potkradao slavnu italijansku glumicu godinama i da je od njenog novca kupio 300.000 evra vredan ferrari F12. Takođe joj je, tvrde, oteo kuću i dva mala hotela pored rimske Piazze di Spagna. Izolovao je 92-godišnju glumicu od prijatelja i porodice kako bi je pljačkao, optužio ga je italijanski sud. Novac je prebacivao u manjim iznosima od 2013. do 2018. godine na račun koji je vodio pod imenom svoga oca, prenose britanski mediji.

Članovi porodice Đine Lolobriđide i pre su optuživali Piacolija da krade, ali holivudska filmska legenda ga je svesrdno branila. Sada je optužnicu protiv Piacole potpisala rimska tužiteljka Eleanora Fini, optužujući ga da je iskoristio njeno mentalno stanje da bi je pokrao.

Andrea Piacoli počeo je da radi za glumicu kao 24-godišnjak, prvo kao šofer, pa sekretar i na kraju menadžer. Na raznim svečanostima pojavljivali su se zajedno, ruku pod ruku, pa se naveliko nagađalo o prirodi njihovog odnosa. U jednom intervjuu Đina je rekla da je mladi Piacola prati na putovanjima u inostranstvo umesto njenog sina Milka Skofica zato što zna engleski.

Milko Skofic Džunior i njegov sin Dmitri jedini su naslednici Đine Lolobriđide. Oni tuže bivšeg šofera i menadžera Andreu Piacolija, a tužbi se pridružio i Havijer Rigau Rafols (58), njen bivši španski ljubavnik. Rigau je španski preduzetnik 34 godine mlađi od glumice.

Bili su zajedno više od 20 godina i planirali du da se venčaju, kad je holivudska zvezda sve otkazala. Raskinuli su 2007, da bi ona šest godina kasnije otkrila da je Rigau izveo lažnu ceremoniju venčanja 2010. bez njenog znanja, koristeći se drugom osobom koja je predstavljala filmsku divu na ceremoniji venčanja u Barceloni.

Lolobriđida ga je tužila za falsifikat, optužujući da je hteo da je oženi samo kako bi se dokopao njene imovine.

Milko Skofic Jr. je njen sin iz prvog braka. On je još pre tri godine optužio Piacolu da potkrada njegovu majku i rasipa pare na luksuzan život, nakon što je 2015. prodao njene nekretnine pored Piazza di Spagna za dva miliona evra. Bivši španskii ljubavnik i sin su se udružili protiv novog Đininog partnera, naime, obojica veruju da bivši šofer iskorištava njene “smanjene mentalne sposobnosti”. Kad se radi o filmu, Đina je perfektno kompetentna i sposobna, kaže advokat Đentiloni, ali ne i što se tiče biznisa i finansija, ističe on ispred dvojice muškaraca koji su ustali u odbranu njenog nasledstva.

Oko 92-godišnje Đine vodi se bitka gramzivosti i pohlepe. Sin Milko tužio je majku da je pala pod štetan uticaj mladog obožavatelja, tražeći da je sud proglasi poslovno nesposobnom i da njemu pripadne kontrola nad njenom imovinom.

Đina Lolobriđida ga je 2014. dobila na sudu: sud u Rimu presudio je da je sasvim bistra i sposobna sama da upravlja svojim životom.

- Moji odnosi sa sinom zamrznuti su godinama i to ne mojom krivicom. Nije Andrea bio taj koji ga je držao po strani, nego ja - ispričala je u intervjuu "Il Corriereu" ranije ove godine.

Njena imovina procenjuje se na oko 18 miliona evra. Međutim, advokat Đentiloni kaže da se njeno bogatstvo znatno smanjilo. Vila pored Via Appije je jedna od nekoliko nekretnina koje su joj ostale, još 2013. prodala je svoj nakit na aukciji u britanskom Sothebiju za oko 4 miliona evra.

Istražitelji su utvrdili da je bivši šofer kupio Ferrari F12 za 310.000 te Ford Shelby GT za 100.000 evra. To mu je uspelo tako što je osvojio njeno poverenje, a potom i kontrolu nad firmom Vissi d’arte koja upravlja glumičinom imovinom. Ukupno ga terete za proneveru 800.000 evra, prenosi "Daily Mail".

Sin i bivši ljubavnik uporno se trude da dokažu da je glumica izlapela i nesposobna za upravljanje svojim novcem. Jedan od sudskih veštaka psihijatara koji ju je 2017. veštačio ustanovio je da je mentalno sasvim u redu, ali istovremeno s narcističkim, opsesivnim i kompulzivnim crtama karaktera, što slabi njenu percepciju realnosti.

hellomagazin.rs Guliver/Getty