Bojana Ristivojević predstavlja ćerku Mitru i otkriva: Ne odustajem od ljubavi FOTO

Bojana Ristivojević predstavlja ćerku Mitru i otkriva: Ne odustajem od ljubavi FOTO

Autor: | 01/01/2023

0

Ćerka Bojane Ristovojević je prava lepotica

Godina 2022. za mene je zaista bila dobra, donela mi je mnogo radosti, pa od 2023. ništa manje ne očekujem. Najvažnije je da smo zdravi, na okupu, veseli, da cenimo ljude koje imamo oko sebe i budemo zahvalni na svemu što nas, makar na trenutak, čini srećnim. Sve je moguće kada smo okruženi onima koji nas vole i koje mi volimo, reči su kojima je Bojana Ristivojević, voditeljka jutarnjeg programa “Jutro”, na TV „Prva“, na početku intervjua za HELLO! sumirala godinu na izmaku, drugu koju dočekuje sa ćerkom Mitrom.

Pročitajte: Blista u šestom mesecu trudnoće - Voditeljka Bojana Ristivojević pokazala stomačić i otkrila da je ime za ćerku spremno

Moshicreative

 

Da li ste okitili kuću i čemu se devojčica posebno obradovala?

‒ Dom sam dekorisala još krajem novembra, kako bih praznični duh ranije uselila. Uživale smo zajedno u ukrašavanju, a Mitra se, kao sva deca, najviše obradovala Deda-Mrazu i Krcku Oraščiću koji je njene visine. Neprestano se igra sa njim i priča nešto na svom “bebećem” jeziku. Sve, zaista, bajkovito izgleda i drago mi je što sam kićenje rano organizovala, jer ambijent u kome živimo utiče na naše raspoloženje i energiju.

Pred sam kraj godine promenili ste svoj zaštitni znak, boju kose. Kažu da je žena nikada ne menja bez razloga. Da li to važi i za vas?

‒ Trenutno je boja ista kao kada sam počela da radim na televiziji pre više od deset godina. Nedavno sam srela prijatelje s druge televizije, koji su mi uz smeh rekli da samo oni nisu iznenađeni mojom promenom jer su me kao brinetu i upoznali. Videćemo dokle ću izdržati sa ovom bojom, volela bih što duže. Promena uvek prija. U mom slučaju nema nikakvo posebno značenje, osim potrebe za novinom, drugačije se šminkam, biram odeću...

Brzo ste se vratili poslu posle porođaja, proslavili prvi ćerkin rođendan i javno stavili tačku na odnos sa njenim ocem. Logično je pitati da li maštate o novoj vezi, ali u kom pravcu zaista idu vaše želje za period koji dolazi?

‒ Smatram da se sve dešava s razlogom i da svakome od nas život donese ono što smo u prethodnom periodu zaslužili. Nekad, tek kad prođe vreme, dobijemo jasnu sliku o prošlim događajima. Tada shvatimo da su, recimo, raskidi i mnoge bolne stvari zapravo bili dobri za nas, za dalji razvojni put. Da su nas ojačali i promenili nabolje. Najlakše se tavori u zoni komfora. Spokojna sam i uverena da će se u budućnosti desiti sve što treba da se desi. Jedno je sigurno, od ljubavi se ne odustaje. To je kruna životnog smisla.

Uspešni ste u poslu, posvećeni kao majka, izgledate besprekorno. Utisak je da uspevate u svemu i sve postižete.

‒ Čovek ne zna koliko je jak dok se ne nađe u situaciji gde nema drugu alternativu, osim da se bori. Ja sam na žalost, ili na sreću, bila u takvim životnim situacijama, pa u velikoj meri znam gde su granice moje snage. I zahvalna sam na tome. Zahvalna sam životu koji nije bio mirno more, već brza i nepredvidiva reka.

Verujete li u to da žene često potcenjuju svoju snagu jer su vaspitavane u tradicionalnom duhu koji nalaže da je liderska pozicija rezervisana za muškarca?

‒ Tu dolazimo do problema jer sam odrastala u tradicionalnoj porodici, a vaspitavana u buntovničkom duhu, gde mi je odmalena ostavljena sloboda da biram šta želim. Samim tim, nikada nisam smatrala da je liderska pozicija rezervisana za muškarce, pa ne smatram ni danas. Bez opterećenja držim konce u svojim rukama. A kada želim, prepustim ih nekom drugom. Mada, samo u nekim stvarima.

Pročitajte: Trudna i tajanstvena - Voditeljka Bojana Ristivojević čeka bebu, ne želi da otkrije ko je otac

Moshicreative

 

Koliko se ženski glas čuje i uvažava u ovom društvu?

‒ Mislim da se uvažava u velikoj meri jer ima toliko uspešnih žena na liderskim pozicijama: u politici, biznisu, medicini, nauci... Imam utisak da se taj prostor i dalje osvaja. Žene su neumorne u stvarima do kojih im je stalo. Podsetiću vas na misao Margaret Tačer: “Kada želite da vam nešto bude obećano, obratite se muškarcima. Kada želite da bude urađeno, obratite se ženama.”

Ko su vaši saveznici u životnim borbama? Pored oslonca koji imamo u sebi, bez bliskih ljudi, onih na koje se možemo osloniti i sa kojima sve možemo podeliti, život bi bio besmislen.

‒ Bogu hvala, imam takve ljude u životu. Doživljavam ih kao porodicu jer su bili uz mene u svim situacijama. I to je najvažniji test lojalnosti. Uvek će biti mnogo onih koji će se sa vama smejati, a neuporedivo manje onih koji će stati uz vas kad se osećate beznadežno.

Kako vaspitavate ćerku? Koje vrednosti nameravate da joj usadite, a u čemu ne biste voleli da liči na vas?

‒ Najvažnije mi je da bude srećna, pravdoljubiva i strpljiva. Meni je najviše vremena trebalo da se naučim strpljenju, i smešno mi je kada u njenom karakteru prepoznam neke svoje osobine. Volela bih da bude samouverena, ali i da veruje ljudima. Da poznaje i voli našu zemlju, tradiciju i običaje, selo. Svakako, neću je sputavati u interesovanjima koja bude imala, čak i ako budu različita od mojih. Negovaću njenu individualnost i neću je opterećivati svojim ambicijama.

Da danas sretnete sebe u danima detinjstva ili puberteta, šta biste toj maloj, mladoj Bojani Ristivojević šapnuli?

‒ Samo bih je podržala u svemu što radi, pohvalila sve izbore koje je načinila, i dobre i loše. Zašto? Svako iskustvo je neprocenjivo i ima svoje mesto u kolekciji vaših sećanja. Ne bih volela da se bilo šta drugačije desilo kada je o mom detinjstvu reč. Bilo je to doba sreće zahvaljujući kojem sam izrasla u stabilnu ženu koja ne laže i ne zavarava samu sebe.

Moshicreative

 

Bez kog modnog detalja moderna devojka ne ide na praznična slavlja, pa ni na doček Nove godine?

‒ Bez osmeha, jer bez obzira na šminku, frizuru, tašne, cipele, odeću, najvažnije je ono što u sebi nosimo. Garderoba je tu samo da taj kvalitet naglasi.

Na kraju, da li se ubrajate u one osobe koje veruju da najbolje tek dolazi?

‒ Apsolutno. Svim srcem verujem u to i znam da će vreme pokazati da ne grešim. Optimizam je okvir svih mojih očekivanja.

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Moshicreative