Poznati slave Svetog Nikolu: U domu Ražnatovića veselo, Aleksandar Mitrović sa decom lomi kolač, predsednik kod roditelja FOTO

Poznati slave Svetog Nikolu: U domu Ražnatovića veselo, Aleksandar Mitrović sa decom lomi kolač, predsednik kod roditelja FOTO

Autor: | 19/12/2022

0

Poznati slave Svetog Nikolu


Sveti Nikola jedan je od najvažnijih hrišćanskih svetaca, čudotvorac i zaštitnik moreplovaca, putnika, dece, brodova, mnogih primorskih gradova širom sveta. U Srbiji je to najčešća porodična slava. Što bi se reklo, pola naroda slavi, a pola dolazi na slavu. Ista je situacija na estradi.

Devetnaestog decembra veselo je i u domu Cece Ražnatović. Folk zvezda poštuje tradicionalne običaje, pa je tako i ovog puta. Sin Veljko sa suprugom Bogdanom, ćerka Anastasija, sestra Lidija koja živi u istoj kući, cela porodica uživa u svečarskoj atmosferi.

Pročitajte: Svečarska atmosfera u domu Darije Kisić - Ministarka slavi Svetog Nikolu, evo kakva je domaćica FOTO

ATA Images

 

Cecina koleginica i kuma Viki Miljković obeležava krsnu slavu u svom raskošnom stanu u Beogradu na vodi. Kod nje je trpeza uvek posna, sveća se pali u podne pred ručak, a kolač pravi – sama.

Pročitajte: Siniši Mihajloviću bilo je namenjeno drugo ime, današnji dan nosi neverovatnu simboliku

Instagram

 

Svečano je i u domu Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića. Pop zvezda se prošli put na Instagramu pohvalila da je slavski kolač njenih ruku delo, pa ne sumnjamo da je i sada tako.

Pročitajte: Dragana Katić danas slavi Svetog Nikolu - Domaćinska trpeza će vas oduševiti jedan detalj svim zapada u oko FOTO

Sveti Nikola krsna je slava i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

„U kući mojih roditelja, danas, na Svetog Nikolu, ugostio sam ministra spoljnih poslova Grčke Nikosa Dendijasa i Ivicu Dačića. Hvala im što su počastvovali kuću Vučića! Živelo srpsko-grčko prijateljstvo!“, naveo je Vučić na Instagramu.

Poznati slave Svetog Nikolu u duhu tradicije

Fudbaler Aleksandar Mitrović takođe proslavlja Svetog Nikolu, pa je na Instagramu podelio fotografiju porodične atmosfere. U duhu tradicije, sa svojim sinom Lukom i ćerkom Nađom lomi slavski kolač.

Pročitajte: Besmrtna i večna - Kristina i Aleksandar Mitrović ćerki dali ime prelepog značenja

Instagram

 

Sveti Nikola slavi se i u domu nekadašnje košarkašice Nataša Kovačević, koja se nedavno porodila i na svet donela devojčicu Sofiju. Fotografija sa bebom u naručju ispred slavske sveće i kolača mnoge je raznežila.

Pročitajte: Prva fotografija je tu! Nataša Kovačević pokazala tek rođenu ćerku Sofiju FOTO

Instagram

 

Sergej Ćetković takođe je ostao veran tradiciji, a ikona Svetog Nikole i kolač neizostavni su deo slavskog obreda u domu poznatog pevača. 

Instagram

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin