Poznati se opraštaju od velikog Siniše: Sin Dejana Stankovića objavio fotografiju s krštenja, saučešće izrazio i predsednik Vučić

Poznati se opraštaju od velikog Siniše: Sin Dejana Stankovića objavio fotografiju s krštenja, saučešće izrazio i predsednik Vučić

Autor: | 16/12/2022

0

Siniša Mihajlović, proslavljeni fudbaler i trener, danas nas je napustio u 53. godini posle duge borbe protiv leukemije. Iako smo verovali, ili bar želeli da verujemo, da će pobediti, bolest je, nažalost, bila jača.

Pročitajte: Oglasila se porodica Mihajlović - Zauvek ćemo živeti s ljubavlju koju nam je svima pružio

Getty Images

 

Od legendarne „Božje levice“ i uglednog stručnjaka oprašta se srpska i italijanska sportska javnost. Među prvima se oglasio Dušan Vlahović, trenutno naš najskuplji fudbaler. „Počivaj u miru, ratniče, ljudino i šampione“, napisao je na Instagramu.

Pročitajte: Sa Sinišom je zauvek umro i deo njene duše, oglasila se Arijana, bol je prevelika

Instagram

 

Glumac Dragan Bjelogrlić postavio je crno-belu fotografiju i na njoj napisao „Il grande Sinisa“, uz slomljeno srce.

„Počivaj u miru, legendo“, oprostio se od kolege Nemanja Matić, dok je Filip Stanković, sin čuvenog Dejana Stankovića, objavio sliku iz crkve sa krštenja na kome mu je Mihajlović bio kum.

Pročitajte: Italija i Srbija u suzama - Siniša Mihajlović izgubio borbu sa leukemijom

Instagram

 
 

Tužnu posvetu objavila je i Jelena Karleuša: „Zbogom, Siniša, i hvala za sve.“

Instagram

 

“Hrabar i samouveren, pravičan, vlasnik dečačkog osmeha i ubojite levice, danas nas je napustio Miha. Prijatelj, uzor, legenda još za života. Jedan od najvećih koji su nosili crveno beli dres. Hvala ti, batice, na svemu i zbogom”, oprostio se Ivan Ivanović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Ivanović (@veceivan)

 

Smrt Siniše Mihajlovića potresla je i folk zvezdu Cecu Ražnatović. “Prerano nam ode moj prijatelju”.

Pročitajte: Na Svetog Nikolu upoznao je svog prvenca, vanbračnog sina Marka - Srce mi se kidalo svaki put kada bih pomislio na njega

Instagram

 

Izrazi saučešća stigli su i od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

“Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića, legende našeg i evropskog fudbala i patriote koji je svom snagom voleo Srbiju. Način na koji je shvatao i igrao fudbal, u koji je utkao ceo život kao igrač i trener, ostaće upamćen po njegovom jedinstvenom talentu i temperamentu. Mihin pečat u sportu obojen je strašću koju je ostavlјao na terenu, kao i iskrenom emocijom koju nikada nije skrivao ni kada je pobeđivao, ni kada je gubio. Igra i borbenost kojima je vinuo Zvezdu do svetskog vrha, čime je obeležio deo najsvetlije istorije ovog tima i srpskog fudbala, odavno su ušli u anale fudbalskog sporta.
Malo je reči kojima bi mogle da se opišu njegove majstorske bravure na terenu, a pamtimo ih svi, kao i vanserijske golove kojima je izazivao oduševlјenje i koje je uvek posvećivao svom timu, porodici i državi, ponosno i iskreno, kao što je i igrao. Tako se nosio i sa strašnom bolešću, borbeno i uzdignute glave, sa nesalomivim duhom, kakav je imao i na terenu.
Bio je vrhunski sportista kojeg su poštovali i saigrači i protivnici, a Mihin stil igre ostaće trajna inspiracija i uzor generacijama mladih fudbalera. Izražavam duboko saučešće porodici, prijatelјima i poštovaocima Siniše Mihajlovića. Neka počiva u miru.”

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti