Debitovala je u filmu Nataša i nestala: Ovako danas izgleda Tijana Kondić, pre 6 godina napustila je Srbiju FOTO

Debitovala je u filmu Nataša i nestala: Ovako danas izgleda Tijana Kondić, pre 6 godina napustila je Srbiju FOTO

Autor: | 13/12/2022

0

Iako su prošle dve decenije otkako smo Tijanu Kondić prvi put videli u filmu „Nataša“, mnogi je i danas prepoznaju upravo po liku buntovne tinejdžerke.

Za tu ulogu dobila je brojna priznanja, uključujući prestižnu Zlatnu arenu u Puli za najbolju glumicu, ali Fakultet dramskih umetnosti nije uspela da upiše ni iz trećeg pokušaja. Interesovanje je zatim usmerila na Filološki fakultet, gde je diplomirala svetsku književnost i završila master studije.

Pročitajte: Bili su dečaci koji su jurili za magijom sedme umetnosti - Gde su i šta rade Čarli, Piter i Kosta iz filma Tri karte za karte za Holivud

Promo

 

Iz perioda najveće popularnosti Tijana pamti brojne anegdote, a rado prepričava i situaciju iz Pete beogradske gimnazije, gde joj profesori nisu verovali da je dobila glavnu ulogu u filmu.

‒ Mislili su da izmišljam da ne bih morala da dolazim na nastavu. Donosila sam opravdanje iz producentske kuće, ali nije pomagalo. Onda sam rekla Ljubiši Samardžiću da mora da ode u školu i kaže da ne lažem, da bi mi opravdali časove. Moja razredna Anđa Đurić, koja je predavala likovno, pala je u nesvest kada se Ljubiša pojavio na vratima zbornice i tražio nju lično. To je mesecima prepričavala ‒ prisetila se nedavno u intervjuu za HELLO!.

Pročitajte: Unuka Ljubiše Samardžiča izrasla u prelepu devojku, ali njen osmeh krije neopisivu tugu - Tamo negde gde ste opet zajedno...

Boško Karanović

 

Tijana Kondić se 2016. preselila u Izrael, u grad Haifu, gde je radila kao asistent produkcije, a paralelno se edukovala u tom pravcu.

‒ Ostala sam u svetu filma i televizije, samo sam promenila poziciju. Gluma nikad nije prestala da me zanima, ali sad sam upotpunjenija ličnost. Obrazovanje i iskustvo daju mi potporu da se bavim ne samo glumom već i režijom, produkcijom i pisanjem ‒ kaže Tijana, koja je angažovana na brojnim domaćim serijama.

Napisala je i dva romana, „Tragovi života“ i „Buka“, koji će se uskoro naći pred čitaocima.

Boško Karanović

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin