Sada i zvanično: Sandra Meljničenko postala milijarderka, suprug joj u jednom danu prepisao svu imovinu

Sada i zvanično: Sandra Meljničenko postala milijarderka, suprug joj u jednom danu prepisao svu imovinu

Autor: | 30/05/2022

0

Sandra Meljničenko, nekadašnja članica grupe „Models“, i zvanično je postala milijarderka. Njen suprug, ruski oligarh Andrej Meljničenko prepisao joj je svoju imperiju koja se procenjuje na 23,8 milijardi dolara.

Pročitajte: Jubilej u senci rata - Sandra i Andrej Meljničenko otkazali veliku porodičnu proslavu 

Getty Images

 
 

Meljničenko je supruzi prepustio vlasništvo dve kompanije za proizvodnju uglja i đubriva, samo dan pre nego što mu je Evropska unija uvela sankcije. Bliskost sa Vladimirom Putinom i rat u Ukrajini koštali su ga zamrzavanja sredstva, kao i zabrane ulaska u Evropsku uniju, dok kaznenim merama ne podležu supruga i deca. Time je lepa Srpkinja postala najmlađa bogatašica među deset najimućnijih žena na svetu, a na listi magazina Forbs zauzela je osmo mesto.

Pročitajte: Danas je jedan od najbogatijih ljudi sveta - Andrej Meljničenko u biznis je ušao devedesetih, nećete verovati čime se bavio

Profimedia

 
 

Aleksandri Meljničenko pripale su dve velike kompanije, ruski SUEK i švedski EuroChem, koji pokrivaju 90 odsto svetskog tržišta. Velikodušnu odluku Andrej je sproveo u delo na svoj pedeseti rođendan, 8. marta, koji je sa suprugom i decom proslavio u Tanzaniji. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još