Smena na tronu: On je novi najbogatiji čovek na svetu, težak je 186 milijardi dolara i svekar je ove poznate manekenke (foto)

Smena na tronu: On je novi najbogatiji čovek na svetu, težak je 186 milijardi dolara i svekar je ove poznate manekenke (foto)

Autor: | 25/05/2021

0

Najbogatiji čovek na svetu sada je modni tajkun Bernar Arnoa

Džef Bezos više nije najbogatiji čovek na planeti. Za „samo“ milijardu dolara ove nedelje ga je pretekao Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor konglomerata „LVMH“ („Louis Vuitton Moet Hennessy“), u čijem su vlasništvu luksuzne modne kuće. Dok su se osnivač „Amazona“ i „gospodar svemira“ Ilon Mask proteklih meseci smenjivali na prvom mestu prestižne „Forbsove liste“ gotovo iz senke pojavio se Arno i pomrsio im račune, pre svega one u banci.

Pročitajte: Razvod od 123 milijarde dolara - Posle 27 godina braka rastaju se Bil i Melinda Gejts

Profimedia

 

Rast Bernarovog bogatstva podstaknut je sjajnim rezultatima poslovanja njegove grupacije, čije delovanje nije ugrozila ni pandemija. Takođe, korporacija koja objedinjuje modne imperije „Fendi“, „Christian Dior“, „Givenchy“ i još sedamdesetak brendova, u ponedeljak je zabeležila rast cena deonica posle otvaranja tržišta, što je Arnou obezbedilo dodatnih šeststo miliona dolara. Do ovog trenutka zaradio je ukupno 186,3 milijarde dolara.

Pročitajte: Bivša supruga Džefa Bezosa Mekenzi Skot najbogatija je žena na svetu!

Biznisom se uspešno bave i njegova deca. Najstariji sin Antoan Arno (43) generalni je direktor „Berlutija“, a uspešno je inicirao i mnoge skupe kampanje u kojima su učestvovale svetske zvezde i sarađivao sa čitavom galaksijom top-modela. Veliki filantrop, na jednoj dobrotvornoj večeri 2011. godine upoznao je slavnu rusku manekenku Nataliju Vodjanovu. Ubrzo su shvatili da imaju mnogo zajedničkih interesovanja, pre svega dobrotvorni rad.

‒ Kada sam je prvi put ugledao, za trenutak sam izgubio dah – priznao je kasnije Antoan.

Profimedia

 

U međuvremenu dobili su dva sina, Maksima i Romana. Verili su se u decembru 2019. godine, a venčali prošlog juna u Parizu, na intimnoj ceremoniji. Žive u Gradu svetlosti sa Natalijinom decom iz prvog braka.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Najnovije vesti