Dara Džokić smrt supruga nikada nije prebolela, takva ljubav više se neće ponoviti: Razumeli smo se u ćutanju, na pogled...

Dara Džokić smrt supruga nikada nije prebolela, takva ljubav više se neće ponoviti: Razumeli smo se u ćutanju, na pogled...

05/05/2022

0

Dara Džokić i Bogdan Tirnanić - Kakva je to ljubav bila...

Da li znate da je uloga Emilije Popadić, kojoj je „pečat“ dala Svetlana Ceca Bojković, prvobitno bila namenjena Dari Džokić? Istini za volju, u vreme snimanja Dara je imala trideset i neku i mogla je da bira da li će biti Emilija ili Violeta.

Odbila sam Bolji život, što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Ne znam kako to da objasnim. Radila sam mnogo u pozorištu i uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jednog postupka, tako je trebalo da bude ‒ otkrila je Dara, gostujući u jednoj emisiji.

Popularnost je stekla zahvaljujući brojnim drugim ulogama, što na pozorišnoj sceni, što pred kamerama, a poslednjih meseci deo je dva velika televizijska projekta ‒ „Tajne vinove loze“ i „Radio Mileva“.

Pročitajte: Dara Džokić - Setne uspomene na Marka Nikolića

Privatna arhiva

 

Dara Džokić provela je dve i po decenije u braku sa Bogdanom Tirnanićem, koji je važio za „britko pero“ srpskog novinarstva. Njegovu smrt, 2009. godine, nikada nije prebolela. „Udala se danas. Ne brini, srećna je“, napisala je 2018. godine uz fotografiju na kojoj je njihova ćerka Jovana u venčanici. Svi su shvatili da je emotivnu poruku uputila pokojnom suprugu.

Pročitajte: Porodila se ćerka Dare Džokić, slavna glumica postala baka

Privatna arhiva

 

Svedoci dešavanja u umetničkim krugovima osamdesetih tvrde da su se Dara i Tirke zaljubili na prvi pogled, čim su se upoznali u Klubu književnika.

‒ Pojavio se tačno kada je trebalo. Ja sam ga upoznala tako što sam ga čitala i nisam ni sanjala da ću se zaljubiti. Bila sam mlada, dosta toga me je naučio i rekla bih da me je na neki način dovršio. Umela sam da prepoznam ono što meni treba u životu. Naučio me je šta je sloboda mišljenja i da je suština u tome da imaš svoj ugao, i da je način na koji ti posmatraš stvari ono što je dragoceno ‒ ispričala je.

Pročitajte: Posle njegove smrti nije dozvolila nijednom muškarcu da joj priđe - Ovo je muž Dare Džokić sa kojim ima ćerku i kog nije prebolela (foto)

Youtube printscreen

 

‒ Fenomenalno je pisao o životu, filmu i politici. Pisao je mnogo, svakodnevno, i to mu je bilo kao disanje. Dopunjavali smo se i indirektno uticali jedno na drugo. Bio je filmski kritičar, ali o meni nikada ništa nije hteo da kaže. Kad bih ga pitala šta misli, govorio je da prema meni nije objektivan. Vrlo dobro smo se razumeli i kada nismo razgovarali. Razumeli smo se u ćutanju, na pogled, a to je najlepše u jednom odnosu ‒ otkrila je Dara Džokić, koja je doživela tu privilegiju da izgovori rečenicu o kojoj mnoge žene sanjaju: „Imala sam božanstven život sa mojim suprugom“.

Pročitajte: Dara Džokić - Babe žele da izgledaju kao devojčice, devojčice kao matore i tako ukrug

ATA Images

 

Bogdanova i Darina jedinica Jovana nije krenula ni tatinim ni maminim putem, ali nije ni „pobegla“ daleko u izboru profesije. Završila je filmsku produkciju i radi na „Radio-televiziji Srbije“.

Osim ćerke, unuka Katarina je najveća radost omiljene srpske glumice, koja ove godine proslavlja 67. rođendan.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac

Najnovije vesti