Pogled u komšijsko dvorište: Evo zašto su danas sve oči uprte u kuću porodice Balašević (foto)

Pogled u komšijsko dvorište: Evo zašto su danas sve oči uprte u kuću porodice Balašević (foto)

Autor: | 26/04/2022

8

Kuća porodice Balašević privlači poglede, Olivera napravila opštu pometnju

Proleće ima posebno mesto u životu porodice Balašević. Olja je na svet došla 29. aprila, i za taj datum ove godine sprema malo iznenađenje, dok je Đorđe rođendan slavio nekoliko dana kasnije, 11. maja. U susret suncu i nekim novim izazovima, supruga Panonskog mornara obradovala nas je jednim lepim prizorom iz dvorišta u čuvenoj ulici Jovana Cvijića.

Pročitajte: U ulici Jovana Cvijića - Olivera Balašević otvorila vrata bajkovitog doma koji je uredila sa puno ljubavi (foto)

Instagram

 

- Roditi se sa tim takmičarskim duhom, željom za postignućem, svakako ide uz energetsku bateriju na solarno punjenje koja me je držala u pokretu od ranog jutra do kasne večeri kada bi mi, uprkos umoru, zasjale radosno oči kao gipsanom baštenskom patuljku – citirala je rečenicu iz svog romana Planeta Dvorište, uz fotografije na kojima se predstavila u neobičnom izdanju.

Večita devojčica odabrala je nežni prolećni stajling – svetložuta suknja, beli džemper, marama u stilu pedesetih godina prošlog veka sa nacrtanim galebom na zadnjem delu i natpisom “Iznad mora osrednjih”. Društvo joj je pravilo tek procvalo cveće.

Pročitajte: Olivera Balašević - Prvi rođendan bez Đoleta (foto)

Instagram

 

- Znam samo da su se po ustaljenom redosledu smenjivali dan i noć, i da se prethodni meseci nisu merili ni nedeljama, ni satima, o minutima da i ne govorim. Prolazili su kroz pesme bez zastajkivanja, saplićući se samo onda kada na kraju stiha naiđu na tri tačke. Istrajno i bez predaha sastavljavljala sam rasute niti Svile, verujući da su posvećeni stihovi još nečije spasenje. Svet ne možeš pesmom spasti, govorio je... A ja bih na to samo prkosno odmahnula glavom, mrmljajući: ako spasiš svoje Dvorište, spasao si celu Planetu. Verujem da među onima koji prate ono što danas radimo ima i onih koji nas poštuju. Prekaljeni smo borci i naša jaka povezanost proističe iz okolnosti koje su mogle da se dese u porodici. Vatreni obruči koje nam Bog postavlja su na sve većoj visini… I zato nije lako. I nije za svakog – dodala je Olja pored fotografija, suptilno probudivši sećanja na nekog ko i njoj i svima nama mnogo nedostaje.

Pročitajte: Olivera Balašević posle godinu dana otvorila dušu - Ne prođe dan a da se ne pusti suza

Instagram

 

- I kako iz kuće izbivam i ređe nego ona ženska figurica iz barometarske kućice, sve češće u prolazu čujem pitanje “šta ima novo kod vas?”. Ništa, svom srećom, sve je po starom. U tvom ogledalu je lik iz snova: Ona Stara, alijas, k'o Nova, glasi stih? I dok Jahači Apokalipse mamuzaju svoje konje u galop, pored svega toga, rođendani, pokloni u travi od uskršnjeg zeke, fotografije sa letovanja, iz dvorišta, sa letovanja u dvorištu... I večno sanjaš, svetom putuješ bez putovanja, eto još jednog stiha? Možda se ipak može svet pesmom spasiti.

Komentari (8)

Loading
Sprdnja 16:12 26.04.2022
Odgovori

Ova zena je u nivou seoskih nepismenih zenica... Bruka se sa svakom izjavom. Ipak je supruga majstora reci, a ne nekog molera.

Bečkerečan na Klisi 23:40 26.04.2022
Odgovori

Zbog ove "gospoje" me sram što smo iz istog grada...trne mi za ženu koja živi na konto slave pokojnog šmekera

Dada 09:50 27.04.2022
Odgovori

Jednostavno,antipaticna...ne znam zašto.Trudi se kao da bude fina,ali ....

Dara 23:35 27.04.2022
Odgovori

Žena bez talenta koja decenijama živi od tuđeg talenta. Izoperisana i antipatična.. Nikako da shvati da nikog ne interesuje!

Suncica 10:54 28.04.2022
Odgovori

Olivera....Svaka podrska za Vas i svaka cast na svim dobronamernim recima....Svako od nas bije neku svoju bitku, o kojoj drugi ne znaju nista...Ostanite ono sto jeste, ne bojte se!

Liliak 17:03 28.04.2022
Odgovori

Ne znam čemu toliko mržnje prema ovoj ženi. Ako je Đole nju voleo zašto ne bismo i mi. Mislim da ova žena ima puno neotkrivenih potencijala. Ipak je ona bila Đoletova muza i večita inspiracija. Meni se ona dopada 😊

hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti