Bio je Šabanov kućni prijatelj i znao sve tajne: Gordana mu je posle suprugove smrti jedno zabranila, pretužno

Bio je Šabanov kućni prijatelj i znao sve tajne: Gordana mu je posle suprugove smrti jedno zabranila, pretužno

Autor: | 06/04/2022

0

Gordana Šaulić zabranila Šabanovu pesmu 

U emisiji „Balkanskom ulicom“ običaj je da gosti biraju omiljene pesme, koje im, u pauzama razgovora sa voditeljkom, izvodi bend. Međutim, slavnom estradnom fotografu Zoranu Kuzmanoviću Munji jedna muzička želja nije mogla da bude ispunjena. 

Pročitajte: Gordana Šaulić razočarana presudom Šabanovom ubici - Tužni smo, u tom čoveku nismo videli ni trunku kajanja

Promo

 

Trebalo je da se na kraju emisije svira pesma „Žal“, koju je otpevao njegov prijatelj Šaban Šaulić. Iako je snimljena relativno skoro, 2013. godine, postala je veliki kafanski hit. Međutim, Šaulićeva supruga Gordana, naslednik autorskih prava, ne dozvoljava da se izvodi, bar ne javno. Podsetimo, nešto slično nedavno je uradila i Olivera Balašević u ime porodice Panonskog mornara, koja je nasledila njegovo delo.

‒ Trebalo je da ide pesma „Žal“, ali zbog autorskih prava „gospođe ministarke“, sa kojom ću morati da se tužim, idu „Šadrvani“ koje je za pokojnog Šabana, mog prijatelja, komponovao Slavko Stefanović.

Gordana Šaulić i Zoran čuvaju uspomenu na Šabana

U intervjuu za „Kurir“ koji je dao povodom sedamdesetog rođendana i pola veka karijere Munja je evocirao uspomene na nezaboravne dane u društvu kralja narodne muzike.

‒ Mnogo je tu tužnih i lepih priča. Obišao sam ceo svet s Miroslavom Ilićem i Šabanom Šaulićem. Drago mi je što sam sa Šabanom proveo godine svog života. Mi smo se poznavali, ali smo počeli da se družimo 1976, kad je čuo da sam zbog njegove pesme „Uvenuće narcis beli“ razbio 24 prozora. Postali smo kućni prijatelji. Sve njegove privatne fotografije sam ja uradio. Od dečjih rođendana do slavlja. Ostala su njegova deca, ali Šabana više nema...

Pročitajte: Svaka uspomena boli - Evo zašto je Gordana Šaulić napustila porodični dom

Zoran Kuzmanović Munja

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin